Digidexo.com

Alternative behandlinger for overgangsalder

Alternative behandlinger for overgangsalder


Som de negative bivirkninger av lege-foreskrevet hormonbehandling (HRT) er offentliggjort, er flere kvinner og deres leger søker alternative behandlinger for å lindre menopause symptomer. I løpet av slutten av sine fertil år, og opphør av sin månedlige syklus, så mange som to tredjedeler av alle kvinner opplever fysiske symptomer som skyldes endringer i hormonnivåene i kroppen sin.

Time Frame

Perimenopause begynner så tidlig som ti år før utgangen av kvinnens menstruasjonssyklus og hennes evne til å bli gravid. På denne tiden, produksjon av østrogen og progesteron i kroppen gradvis avta. Etter 45 år, vil de fleste kvinner går inn i perimenopause fase; for noen, kan dette oppstå så tidlig som midten av 30-årene. De fleste kvinner har fullført overgangsalder etter når de når 55, selv om det finnes unntak.

Funksjoner

Hetetokter er den vanligste klagen kvinner nærmer seg overgangsalderen. Slående uten forvarsel, en kvinnes kroppstemperatur plutselig toppene og hun kan oppleve spyling og rikelig svette. En hot flash kan vare et minutt eller lenger. Insomnia er en annen vanlig klage og noen kvinner rapporterer flere hodepine, hjertebank, kortpustethet, humørsvingninger og nattesvette.

Diet

Heldigvis gir naturen et alternativ til HRT i form av fytoøstrogener, noe som kan lindre symptomene på avtagende hormonnivåer. Soya-baserte matvarer er høy i fytoøstrogener, og takket være dagens matprodusenter de finnes i melk, ost, tofu og mange andre matvarer. En diett lav på mettet fett kan redusere alvorlighetsgraden av menopausale symptomer og unngå krydret mat kan redusere hetetokter.

Fysisk

I tillegg til å få vanlige aerobic trening minst tre ganger i uken i 20 minutter, noen kvinner finne lindring fra å praktisere yoga eller meditasjon. Når en hot flash begynner, kan dyp, langsom pust forhindre episoden fra å bli alvorlig.

Holistisk

Noen kvinner trenger et ekstra løft for å regulere sine hormoner; vill yam krem ​​er en av de mest populære progesteron salver på markedet. Gnidd inn i en fet område på kroppen, hormoner wild yam krem ​​utgivelser anlegget inn i blodet for å oppveie mange av symptomene på overgangsalder. Selv om denne kremen er solgt over disk, bør du kontakte lege før du begynner å bruke den. Noen kvinner også dra nytte av akupunktur behandlinger.

Herbal

Klaseormedrue te og røde bringebær blad te er lett tilgjengelig i helsekostbutikker, og de kan lette menopausale symptomer. Dong Quai, nattlysolje og ginseng kosttilskudd lovende i å redusere humørsvingninger og søvnløshet i noen kvinner.

Advarsel

Konsultere legen din før du tar fatt på en alternativ metode for å redusere symptomer på overgangsalder, spesielt hvis du for tiden tar noen reseptbelagte medisiner, eller du har en historie med kronisk sykdom.