Digidexo.com

Bivirkninger og Allopurinol

Allopurinol er en reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av tilstander som gikt og ulike typer nyrestein. Det er et enzym blocker, og reduserer urinsyre i kroppen ved å fullstendig redusere mengden som er gjort i første omgang. Tar Allopurinol kommer med mulighet for å oppleve noen bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Folk som tar Allopurinol ofte opplever mindre bivirkninger som kvalme og diaré. Selv om disse bivirkningene er sannsynligvis mindre, hvis de tilfeldigvis vedvarer eller bli sterkere, varsle lege.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er betydelig mindre vanlig, men er mulig med brukere av allopurinol. Hvis du merker noen av disse typer effekter, bør du oppsøke lege. Disse bivirkningene er unormal muskelsvakhet eller smerter, frysninger, sår hals, feber, mørkere farget urin, urinering være smertefull, hoven, rød, peeling, eller blemmer på huden, uvanlig vekttap, appetitt tap, leddsmerter, øyeirritasjon, gulfarging av øynene eller på huden, og blod blir i urinen.

Allergiske Reaksjoner

Hvis du har en allergisk reaksjon på Allopurinol, er det avgjørende at du får krisehjelp fra en medisinsk faglig. Noen sannsynlig farlige symptomer å se etter har en hard tid puste, utslett på huden, elveblest, kløe, lepper, tunge, munn og ansikt hevelse opp, og brystet følelsen tung eller stramt.

Forsiktig

Det er smart å være forsiktig når man skal avgjøre om ikke å bruke Allopurinol. Det er viktig å konsultere legen din om medisiner, spesielt hvis du har eller har hatt forhold, inkludert diabetes, lever-eller nyresykdom, hjertesvikt og hypertensjon. Hvis du er i dag mottar noen form for kjemoterapi, må du også varsle legen din.

Gravide og ammende Kvinner

Gravide og ammende kvinner må være spesielt forsiktig når det kommer til allopurinol. De bør unngå medisiner. Allopurinol har potensial til å forårsake skade på en baby som er ufødt. Dessuten er det mulig at medisinen kan bli utskilt i morsmelk. Som et resultat, er sykepleie kvinner frarådes å bruke det.