Digidexo.com

Vitaminer i Seaweed

Vitaminer i Seaweed


Tang er et fast innslag i kosten for mennesker i en rekke land rundt om i verden, spesielt Japan. Det spiller også en viktig rolle i produksjon av legemidler inkludert antikoagulantia, antibiotika og kolesterolsenkende medisiner så vel som kosttilskudd. Det finnes mange forskjellige typer tang, de fleste som er rike på jod og mange andre mineraler og sporstoffer. Tang er også en av de høyeste mat kilder til vitamin B12.

Nori

Nori, eller laver, er ofte brukt i asiatisk matlaging å lage supper eller som et akkompagnement til ris. Det er også brukt i utarbeidelsen av laver brød, en walisisk delikatesse. Mange amerikanere ville vite det beste som den grønne papiraktige laget tang brukes til å pakke sushi. Nori inneholder vitaminene B1, B2, B6, B12, C og E.

Tare

Det finnes flere varianter av tare. To av de vanligste er kombu og wakame. Tare kan tilberedes som en grønnsak eller lagt til supper. Når luft-tørket eller soltørket det er også ofte brukt som et krydder. Tare inneholder vitaminene A, B1, B6, B12, C og K.

Irish Moss

Karagenan er hentet fra irsk Moss. Karagenan er et fortykningsmiddel, geleringsmiddel og stabilisator brukes i mange matvarer, inkludert gelatin, frosne desserter, salatdressinger, sjokolademelk, inndampet melk og pudding. Irsk mose er høy i vitamin A, og inneholder også vitamin B1.

Dulse

Dulse er også ofte brukt i supper og salater, og har en litt seig konsistens. Det er høy i vitamin B6 og B12, og inneholder også vitaminene A, E og C.