Digidexo.com

Venter barn med mild dysplasi

Celleforandringer er en forstadier tilstand forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Selv om de fleste tilfeller aldri utvikle seg til kreft, er dysplasi en nervepirrende diagnose. Når det skjer under svangerskapet, kan det virke enda mer skremmende. Den gode nyheten er mange tilfeller utgjør liten umiddelbar trussel til enten mor eller barn.

Diagnose

Når dysplasi er indikert via celleprøve, vil en OB-GYN utføre en kolposkopi å få en nærmere titt på de berørte vev. Dette innebærer bruk av en spesiell eddik-løsning og et mikroskop for å se i hvilken grad og beliggenhet av infeksjonen. På dette punktet, er behandling satt på vent.

Behandling Tidslinje

Tilstanden er langsom bevegelse, så i sin mildere form, kan de fleste tilfeller av dysplasi vente på behandling før etter at barnet er født. Fødsel i seg selv har vært kjent for å "vaske" bort den unormale livmorvevet hos noen kvinner. Andre kvinner vil kreve kirurgi for å fjerne de berørte områdene av livmorhalsen etter fødsel.

Risiko

Selv om kirurgisk behandling av dysplasi unngås under svangerskapet, vil dysplasi seg ikke påvirke fosteret under en eksisterende graviditet. Men komplikasjoner er mer sannsynlig for fremtidige svangerskap. Det er en større risiko for tidlig fødsel blant kvinner som har hatt livmorhals vev fjernet.