Digidexo.com

Hvordan du ser etter en forstuet håndleddet

Hvordan du ser etter en forstuet håndleddet


En forstuing er aldri gode nyheter, spesielt i håndleddet, så vi må bruke våre hender og armer hver dag i omtrent hver aktivitet. Hvis du har lidd et håndledd forstuing, er det noen viktige måter du kan øke hastigheten helbredelse, redusere smerte og holde håndleddet så sterk som mulig. Les videre for å lære hvordan du ser etter en forstuet håndleddet.

Bruksanvisning

•  Bruk is til en forstuet håndleddet så snart etter skade som mulig for å bidra til å redusere hevelse og smerte. Du kan vikle leddet hvis det hjelper til å lindre smerte og holde leddet stabilt, men det er ikke nødvendig. Fortsett å bruke is til håndleddet hver time i 15 til 20 minutter for de to første dagene.

Hold armen hevet og la håndleddet hvile i de to første dagene. Det er best å ligge i sengen og plassere armen på en pute slik at håndleddet er over ditt hjerte.

Begynn å bruke varme på håndleddet etter de to første dagene, når hevelsen har redusert. Varme vil bidra til å lindre smerte, øke omfanget av bevegelse og fremme helbredelse. Påfør varme bruker en varmepute satt på lav, varm komprimerer eller varme bad. Hold varmen på en forstuet håndleddet i 15 til 20 minutter ikke mer enn en gang hver time.

Utfør rehabilitering øvelser etter tre eller fire dager, hver dag, for å opprettholde omfanget av bevegelse og styrke musklene og senene i håndleddet for å hindre fremtidig skade. Klem en gummiball tett og hold i 30 sekunder før du slipper og gjenta ca 20 ganger, to ganger daglig.

Praksis spekter av bevegelsesøvelser etter påføring varmen, strekke fingrene opp og håndledd så langt tilbake som komfortabel. Hold i 30 sekunder og deretter slappe av før strekke fingrene ned, holde igjen i 30 sekunder. Gjenta hver bevegelse fem ganger, to ganger daglig. For best resultat, påfør isen etter å ha utført dine oppgaver.

Hint

  • Se legen så snart som mulig dersom det er en synlig misdannelse, hevelse reduserer ikke etter 24 timer eller det er smerter, nummenhet, prikking eller misfarging i fingrene.