Digidexo.com

Den beste behandling for Rosacea

Røde flekker i ansiktet, en rød og hoven nese, små spiderweb lignende blodårer synlige på nesen og kinn og røde pus-fylt støt på ulike deler av ansiktet er alle tegn på rosacea, en inflammatorisk hudsykdom finnes hovedsakelig hos voksne . Selv om det er ingen kur for rosacea, kan det bli kontrollert med diett, medisinering, kirurgi, laserterapi eller alternative medisiner. Hvilken kombinasjon av behandling som er best for deg avhenger av hva huden din reagerer på, og alvorlighetsgraden av saken.

Medisiner som behandler Rosacea

Det er viktig å starte behandling av rosacea så snart den vises fordi det kan bli verre over tid og føre til hud misdannelser. Mens du kan bli fristet til å prøve over-the-counter hudpleieprodukter for å rydde opp i problemet, kan disse inneholde irriterende stoffer som kan høyne rosacea.

En hudlege eller lege tilbyr den beste behandlingen. Noen av reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle rosacea er aktuell kremer påføres flere ganger om dagen, antibiotika, eller for mer alvorlige tilfeller, isotretinoin (Accutane). Medikamenter inneholdende svovel eller azelainsyre kan også anvendes i tandem med antibiotikabehandling. Steroid øyedråper er ofte foreskrevet for folk som opplever tørre eller sandete øyne, et problem som noen ganger går langs med rosacea.

Du må kanskje prøve ulike foreskrevne medisiner for å finne den rette kombinasjonen som hjelper din tilstand. Du vet hvilken behandling som er best når du begynner å se bedring i rødhet innen to måneder. Men det betyr ikke at behandlingen skulle ende. Konsistent og langsiktig behandling som er best for å forhindre rosacea symptomer fra repeterte.

Når kirurgi er et alternativ

I alvorlige tilfeller av rosacea, bygger vev opp rundt nesen, eller blodkar i ansiktet kan bli forstørret og ganske synlig. Laser kirurgi eller elektrokirurgi kan forbedre tilstanden til huden din. Noen pasienter med rosacea kan behandles med IPL-dye laser.

Kirurgiske alternativer er den beste behandling for folk som neser har blitt vansiret på grunn av betent vev. Laser behandlinger, spesielt, bidra til å minske rødhet og fremtredende blodkar.

Andre behandlinger verdt å vurdere

For mennesker med rosacea, hjelper det å holde huden sunn. Legen din vil gi deg råd om de beste såper, kremer og solkremer å bruke. I mange tilfeller, rosacea kan være under kontroll for en periode av tid, men da blusse opp i flere måneder. Kosthold kan ha mye å gjøre med dette. Skriv ned matvarer som forårsaker din rosacea å forverres. Blant de vanligste utløsere er varme drikker, krydret mat og alkohol.

Det er også noen hjemme rettsmidler for å ta en titt på for å kontrollere rosacea. Vitamin K, oregano olje, emu olje og laurbær tre har vært nevnt som mulige alternative legemidler til behandling av rosacea. Imidlertid har ingen forskning vært gjennomført for å verifisere slike påstander.