Digidexo.com

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?


Blodtrykket tilsvarer mengden blod hjertet pumper i forhold til den motstand mot blodstrømmen i arteriene. Normale verdier forskjellig for ungdom og voksne.

Betydning

Alder, høyde og kjønn avgjør normalt blodtrykk hos ungdom. Disse normale verdier er basert på persentil av andre ungdommer på samme alder, høyde, vekt og kjønn.

Betraktninger

Ifølge MassGeneral Hospital for Children, bør verdiene være under den nittiende persentil å bli betraktet som normalt. Tenk verdier mellom den nitti og nittifemte normale høyder, og noe over nittifemte persentil indikerer høyt blodtrykk.

Eksempel

Vurdere en lesning av 116/75 til 122/78 i den nitti persentilen normalt for en 12-år gammel jente. For en 12-år gammel gutt, erkjenner en lesning av 115/75 til 123/79 i den nittiende persentil som normalt.

Funn

Ifølge Rush University Medical Center, normale blodtrykket opplesninger øke fra barndom, til ungdomsårene, til voksenlivet. Vurdere et spedbarn lesning av 80/45 og en halvvoksen lesning av 110/70 akseptabelt.

Advarsel

Ifølge kidshealth.org, nesten 60 millioner mennesker i USA over en alder av 6 år har høyt blodtrykk. Ungdom med blodtrykket opplesninger høyere enn den nittiende persentil er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk som voksne.