Digidexo.com

Herpes Simplex 1 hos barn

HSV-1, viruset som forårsaker forkjølelsessår, er under kontrakt vanlig og lett i barndommen. Faktisk, HSV-1 er en av de mest vanlige infeksjoner hos mennesker, og de fleste mennesker har utviklet antistoffer mot oral herpes av den tiden de er voksne. HSV-1 kan forårsake ekstra komplikasjoner hos barn, men behandlingen er tilgjengelig og effektiv.

Smitteveier

HSV-1 kan overføres enten i nærvær eller fravær av et utbrudd; selv når det ikke er noen forkjølelsessår, kalt en prosess asymptomatisk virusutskillelse tillater at viruset til å spre seg gjennom kontakt med huden i de berørte områdene. Pediatric Dental Health (se referanse 1) rapporterer at de vanligste måtene for barn til kontrakt HSV-1 inkluderer kysse en smittet person, deling kasseroller eller en tannbørste med en smittet person, og spille med eller sette munnen på leker som er delt med en infisert barnet.

Primær Herpes Gingivostomatitis

Når barn utvikler symptomer etter primær infeksjon, er det første stadiet kalles primær postherpetisk gingivostomatitis. Som i andre herpetic infeksjoner, er det første utbruddet ofte verste. Barn kan oppleve blemmer på tungen og ganen og smerte og rødhet i tannkjøttet. En av de komplikasjoner ved gingivostomatitis er dehydrering, som er forårsaket av et barn som ikke ønsker å drikke grunn munnen smerte. Ifølge Herpes Guide (Referanse 2), kan barn også utvikle en sår hals, bli irritabel, og utvikle hovne kjertler og feber.

Effekter

HSV-1 forblir sovende mellom utbrudd. Akkurat som gjør voksne, vil barna oppleve herpes prodrom, en brennende eller prikk i sensasjon der den kalde sår vil utvikle seg før det skjer. Blemmer oppstå i klynger og deretter danne sår, til slutt skorper over og bli gul. Barn kan også utvikle sår inne i munnen samt hevelse i tannkjøttet kan oppstå.

Komplikasjoner

HSV-1 har vært knyttet til erythema multiforme, en annen type av utslett. Barn med oral herpes kan smitte sine egne fingre gjennom suger; dette kalles postherpetisk whitlow. Barn kan også infisere øynene og øyelokkene gjennom rubbing. Bells parese og, sjelden, encefalitt, en potensielt dødelig infeksjon med herpes i hjernen kan oppstå, ifølge Guide Herpes.

Behandling

Forkjølelsessår klare seg på egenhånd, og, ifølge Keep Kids Sunn (se Reference 3), har de fleste barn ikke krever behandling. Den primære behandling for barn med HSV-1 er acyclovir, et antiviralt medikament. Hold Kids Sunn rapporterer at en annen antiviral, foscarnet, kan også brukes.