Digidexo.com

Test for Herpes Zoster

Tester er vanligvis ikke nødvendig for å oppnå en diagnose av helvetesild, en hud og nerve tilstand forårsaket av varicella-zoster-virus (VZV). Men flere tester som er tilgjengelige for å bekrefte en diagnose av helvetesild.

Funksjoner

Symptomene på helvetesild, inkludert smerte og blemmedannelse utslett på en side av kroppen, er vanligvis tilstrekkelig til å gi en diagnose av helvetesild, ifølge Mayo Clinic.

Betydning

Noen ganger symptomene på helvetesild kan forveksles med de av en annen tilstand eller på annen måte virke tvetydig. Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), er tester gjort i disse tilfellene.

Typer

Den aafp rapporterer at tester som brukes i diagnosen av helvetesild inkluderer polymerasekjedereaksjon testing (som detekterer virusets genetisk informasjon), viral dyrkning og direkte immunfluorescens-antigen-farging, noe som indikerer en immunreaksjon mot viruset.

Andre tester

Den Tzanck test (eller smøre), som innebærer å ta en prøve skraping fra en mistenkt postherpetisk sår, kan bekrefte at et herpesvirus (virusfamilie som VZV tilhører) er til stede, ifølge Merck Manuals. Men det kan ikke identifisere hvilke virus som forårsaker symptomer.

Betraktninger

PCR-testing og direkte immunofluorescent antigen-flekker anses å være mer nøyaktig enn viral dyrkning. Imidlertid er PCR-testing mindre tilgjengelig enn dyrking, i henhold til aafp.