Digidexo.com

Hvordan leve med Herpes Simplex 1

Hvordan leve med Herpes Simplex 1


Heldigvis, herpes simplex 1 eller HSV-1, er ikke det samme viruset vanligvis forbindes med genital herpes. På den annen side utbrudd av oral herpes er mye mer synlig enn genital forskjellige, og er ikke mindre smittsom. Herpes smitter ved fysisk kontakt med en åpen sår eller i perioden umiddelbart før en sår, som er det som bestemmer hvilke forholdsregler som bør tas av de som lever med Herpes Simplex 1.

Hvordan leve med Herpes Simplex 1

En unngå å utløse utbrudd. Opp til 90 prosent av den voksne befolkningen bærer HSV-1, men bare om lag 40 prosent noen gang oppleve et utbrudd. Og selv om utbrudd kan oppstå tilsynelatende tilfeldig, stress, feber, søvnmangel, irritanter som sol, vind og kulde, og undertrykkelse av immunsystemet, kan alle utløse et utbrudd. HSV-1-virus kan teoretisk bli spredt til enhver tid, er det i løpet av utbrudd at det er særlig smittsom. Reduksjon av utbruddene ved å unngå triggere er én måte for å stoppe spredningen og forbedre livskvaliteten på samme tid.

Hold kontakten under et utbrudd. Direkte kontakt med en åpen herpes blister er den sikreste måten å spre viruset. Dermed når de står overfor et utbrudd av oral herpes, bør du unngå kyssing og deling av drinker, sugerør, bestikk eller tannbørster. Herpes viruset kan ikke leve lenge utenfor en menneskelig vert, men deling av håndklær er ikke anbefalt. Du bør også unngå håndtering spedbarn eller ta kontakt med immuno-kompromittert under et utbrudd.

Bruk over-the-counter behandlinger på symptomer. Det finnes ingen kur for Herpes Simplex 1, men det er flere aktuelle OTC programmer, for eksempel Denavir og Abriva, som kan brukes ved starten av et utbrudd for å minimere dens innflytelse og bidra til å helbrede sår. For å lindre smerter forbundet med sår, kan smertestillende midler som aspirin eller ibuprofin tas. Lidokain eller Kaopectate kan brukes på tannkjøttet hvis sår er inne i munnen.

Undertrykk utbrudd med antivirusmedisiner. Utover ganske enkelt å behandle symptomene, kan frekvensen for utbrudd bli redusert ved å ta virus-undertrykkende medisiner. Zovirax, Valtrex og Famvir er alle anerkjent som å øke tiden mellom utbrudd for folk flest.

Hint

  • Selv hvis ubehandlet, bare varer en herpes utbrudd ca to uker. Med riktige forholdsregler og behandling, bør du være i stand til å begrense herpes til en liten irritasjon og hindre spredning til sine kjære.
  • Selv om HSV-1 ikke er vanligvis forbundet med kjønnssykdom, er det mulig for en kvinne å kontrakt genital herpes ved å motta oralsex av noen med oral herpes.