Digidexo.com

Cold sår Behandling med lys

Forkjølelsessår, noen ganger kalt munnherpes, er små væskefylte blemmer, som utvikler på leppen eller rundt munnen. Forårsaket av type 1 herpes simplex virus, er det ingen kur for denne lidelsen i dag, selv om eksperimentell behandling ved hjelp av lys viser løfte.

Triggere

En av de utløser til en kald sår utbruddet er eksponering for ultrafiolett lys til stede i sollys. En eksperimentell type lys terapi motvirker UV-lys ved å utsette vevet til infrarødt lys.

Infrarødt lys

Når infrarødt lys trenger inn i vevet, styrker den celler og dermed gjør dem mer motstandsdyktige mot viruset. Det forbedrer også immunforsvaret, hjelpe kroppen i healing.

Effekter

I studier utført i Storbritannia, har infrarød lysterapi kutte varigheten av et utbrudd med 50 prosent. Hvis den anvendes under prodrom, den fasen før sår har hatt utbrudd, kan det noen ganger avbryte et utbrudd helt.

Søknad

Lys blir påført ved bruk av en håndholdt enhet, som avgir ikke-termiske infrarøde lyset. Det er holdt mot huden i en tre minutters behandlingssyklus, med gjentatt behandling 12 timer senere.

Annen forskning

I annen forskning på lysterapi for forkjølelsessår, er foto-aktive fargestoff injiseres inn i lesjoner. Fargestoffet reagerer med det genetiske materialet til viruset, slik at det lys-følsomme. Når de utsettes for lys, blir DNA-trådene brutt, drepe viruset.