Digidexo.com

Hva er årsaken til brystforstørring med Thyroid medisiner?

Hva er årsaken til brystforstørring med Thyroid medisiner?


En ubalanse i skjoldbruskkjertelen kan påvirke kroppens evne til å kontrollere produksjonen av flere hormoner som påvirker vekt, humør og seksuelle egenskaper. Dreven skjoldbrusk aktivitet kan føre til brystforstørrelse hos menn. Medisiner kan korrigere hormonforstyrrende effekter, men tar disse stoffene i feil doser kan enten videreføre denne brystforstørrelse eller til og med føre til at forholdene for det å utvikle.

Thyroid Problemer

Skjoldbruskkjertelen regulerer slike faktorer som vekt, kroppstemperatur og metabolic rate. Når skjoldbruskkjertelen blir hyperaktive det kan føre til slike symptomer som skjelving, hjertebank, vekttap, irritabilitet og en konstant følelse av ubehagelig varme, ifølge Endocrineweb. Armour Thyroid nettsted side om hypotyreose beskriver den tilstanden som forårsaker depresjon, smerter, nedsatt sexlyst, vektøkning og en konstant følelse av kulde.

Medisiner

Medisiner eksisterer for å korrigere skjoldbrusk hormon ubalanser. Armour Thyroid, for eksempel, konsentrerer seg naturlig thyroid hormon tatt fra griser i tablettform for å øke skjoldbrusk nivåer hos pasienter som lider av hypothyroid. For hyperthyroid problemer, lister Endrocrineweb proplythiouracil og methimazole som to medikamenter som reduserer skjoldbrusk aktivitet.

Brystforstørrelse

Skjoldbruskkjertelen eller andre hormonelle ubalanser kan føre til gynekomasti, eller mannlige brystforstørrelse, ifølge en artikkel av Dr. Edward M DeSimone II av Creighton University. I tilfeller av hypertyreose, testosteronnivå slippe, forstyrrer balansen mellom testosteron og østrogen, et hormon knyttet til kvinnelige egenskaper som bryster.

Mens studier viser ikke en direkte sammenheng mellom gynekomasti og skjoldbrusk medisiner, påpeker Armour Thyroid nettside ut at feil dosering av skjoldbrusk medisiner kan enten unnlater å ta skjoldbrusk problem eller overcorrect for det, noe som resulterer i symptomer som imiterer enten hypertyreose eller hypotyreose. Det følger da at en hyperthyroid tilstand som følge av (eller uløst etter) en feil dosering kan føre til gynekomasti.

Oppløsning

Fjerne den underliggende årsaken til gynekomasti kan føre til at tilstanden til å snu seg selv. I tilfelle av en feil i skjoldbruskkjertelen behandling, ville dette innebære å justere reversering av doseringsnivå for medikamentet. Dr. DeSimone påpeker at hvis en medisin som forårsaker tilstanden, kan apoteket må finne et alternativ til at stoffet til å ta sykdommen det opprinnelig behandlet.

Betraktninger

Dr. DeSimone sier at i tillegg til skjoldbrusk problemer, kan gynekomasti indikere andre alvorlige helsemessige forhold som leversvikt, nyresykdom eller en svulst. Han legger imidlertid at det kan også vises som et naturlig biprodukt av aldringsprosessen, og at det i en av fire tilfeller gynecomastia har ingen klar årsak i det hele tatt.