Digidexo.com

Tegn og symptomer på viral lungebetennelse

Tegn og symptomer på viral lungebetennelse


Virus som influensa forårsake viral lungebetennelse. Denne type lungebetennelse er forskjellig fra bakteriell lungebetennelse, som er forårsaket av en bakteriell infeksjon i lungene. De med et svakt immunsystem, har en økt risiko for viral lungebetennelse, ifølge University of Maryland Medical Center. Leger bruker symptomene, sammen med røntgenundersøkelse, for å gjøre en undersøkelse av tilstanden.

Feber og frysninger

Viral lungebetennelse symptomer er de samme i de tidlige stadiene som for alle typer lungebetennelse, ifølge University of Virginia Health System. Feber og frysninger er vanlige symptomer ved lungebetennelse og influensa. Lungebetennelse kan bli en livstruende situasjon for pasienter som har andre medisinske tilstander, og leger bør behandle den så raskt som mulig.

Hoste

Infiserte lungene produsere en hoste som kroppen forsøker å rense luftveiene. Lungebetennelse frembringer en hoste som er lik bronkitt. En kronisk hoste som ikke klare opp i løpet av få dager kan være et tegn på viral lungebetennelse, og videre testing er nødvendig for å fastslå diagnosen.

Kortpustethet

Pasienter med viral lungebetennelse kan ha problemer med å puste, kortpustethet og tungpustethet, ifølge University of Virginia Health System.

Muskelsmerter og stivhet i ledd

Smerter i brystet, muskler og ledd er symptomer på viral lungebetennelse. Pasienter kan oppleve smerter i brystet og tilbake når du tar en pust. En lege vil utføre en kiste X-ray og blodprøver for å finne årsaken til symptomene.

Fatigue

Mens kroppen kjemper viral lungebetennelse, vil pasienten oppleve tretthet og utmattelse.

Hodepine

Viral lungebetennelse kan føre til hodepine og andre influensalignende symptomer, ifølge Penn State Hershey Milton S. Hershey Medical Center.