Digidexo.com

Hva skjer når Spleen er skadet?

Milten er et organ organ som befinner seg øverst til venstre på magen, rett under ribbeina. Dersom milten er skadet, kan den bli revet, blir hovne eller briste, noe som kan være dødelig på grunn av mengden av blod det butikker.

Funksjon

Milten filtrerer blodet. Det fjerner gamle eller ødelagte røde blodceller og lar friske blodceller går gjennom å bli sendt gjennom kroppen din.

Årsaker

Milten kan bli skadet på en rekke måter, for eksempel under et fall, en bilulykke eller en atletisk skade. Hvis brystet, brystkassen eller øvre del av magen er skadet, kan milten bli skadet, så vel på grunn av beliggenheten.

Symptomer

Spleen skade symptomer inkluderer magesmerter og kramper, smerter under brystkassen og smerter i venstre skulder.

Behandling

Mens milten er et viktig organ, er det ikke avgjørende og kan fjernes, slik som galleblæren og i vedlegg. Leger behandler milt problemer med blodoverføringer eller ved å fjerne milten gjennom kirurgi.

Effekter

Milten er viktig for immunforsvaret, og fjerner det kan føre til at immunsystemet til å bli svekket. Hvis du har hatt din fjernet milten, kan legen anbefale å få vaksiner eller forskrive en daglig antibiotika for å forebygge sykdom og smitte.