Digidexo.com

Hvorfor kan ikke noen mennesker opp i vekt?

Metabolisme

Genetikk har ofte mye å gjøre med at en person ikke kan få vekt. Mens noen menneskers lyster ikke svinger, andre mennesker akkurat som å spise mer og aldri synes å få full. Så er det de personene som satt på overvekt som muskler og ikke fett. Forskere ved University of Maryland nylig undersøkt rollen av menneskelig veksthormon i få eller miste vekt. Studien var designet for å ta en nærmere titt på hvorfor enkeltpersoner få vekt på ulike priser, til tross for å opprettholde tilsvarende aktivitetsnivå og konsumere det samme antall kalorier. Teorien er at økte nivåer av veksthormon kan føre en person til å forbrenne mer energi, og dermed hindre vektøkning. På den annen side, selv om utøvelse kan øke produksjonen av veksthormon i kroppen, reduserer vektøkning veksthormonnivåer.

Medisinske årsaker

Sannheten er at noen enkeltpersoner som kjemper for å få bare et par ekstra pounds ikke spiser nok protein til å legge på seg. Vitamin og næringsstoffer mangler kan bidra til å være for tynn. Som å miste vekt, økende vekt tar tid og kan ikke oppnås i løpet av få dager. Folk prøver å få vekt må lære å spise sunt, akkurat det samme som de individer som prøver å miste overskytende pounds. Næringsinnholdet i maten du spiser gjør en forskjell, sammen med å spise mer enn mengden energi du bruker.

Andre medisinske tilstander kan bidra til manglende evne til å få vekt. Graves 'sykdom, eller hypertyreose, fører ofte folk til å gå ned i vekt til tross for at en økt appetitt. Hvis hypertyroidisme går ubehandlet for en forlenget tidsperiode, begynner muskelvev til avfall bort. Kronisk lungesykdom kan føre til uønsket vekttap også. Tatt i betraktning at det tar mye energi å puste, er riktig ernæring viktig. Spis en høy-protein diett, og ikke drikke med måltider. Drikke væske gjør at du føler deg mett, så du kan ikke spise så mye. Øke kaloriforbruket med 300 til 500 kalorier hver dag.

Økende vekt

En måte å få vekt er å øke kaloriinntaket ved å spise mer. Siden folk vanligvis ikke bør spise mer enn 15 ganger sin kroppsvekt i kalorier for å opprettholde, når du prøver å få vekt, må du øke antall kalorier. En person bør spise ca 20 kalorier per kilo kroppsvekt for å få ½ til £ 1 hver uke. Etter to uker, hvis du ikke har fått noen vekt, øke antall kalorier du forbruker med 10 prosent. Med andre ord, hvis du har vært tidkrevende 2000 kalorier hver dag, øker tallet til 2.200. Disse tipsene er basert på gjennomsnittsverdier, som en individuell aktivitetsnivå og hastigheten på stoffskiftet kan gjøre en forskjell. Personer som ikke klarer å gå opp i vekt i løpet av noen uker med å øke sitt kaloriinntak sannsynlig har et raskt stoffskifte.

Uansett din metabolic rate, er nøkkelen til å ikke la deg bli sulten, eller annet du kan ende opp med å miste muskler. Spis minst seks ganger i løpet av dagen, noe som betyr å spise et måltid ca hver tredje time. Være konsekvent og konsumere den samme antall kalorier hver dag. Spise masse sunne karbohydrater og protein, og bygge flere muskelceller gjennom vekttrening, kan hjelpe deg til å legge på mer vekt.