Digidexo.com

Hva er resultatet av kreft i spiserøret?

Utfallet eller prognose av kreft i spiserøret i stor grad avhenger av stadium av kreft. Jo tidligere kreften oppdages, jo bedre er prognosen. Kreft etapper bestemmes i stor grad basert på om kreften er inneholdt i ett område, spredt seg til organer i umiddelbar nærhet eller spre seg til organer som er fjernt.

Statistikk

Ifølge American Cancer Society, er overlevelse for kreft i spiserøret i bedring. I 1960 overlevde omtrent 4 prosent av pasientene i fem år etter å ha blitt diagnostisert, mens det i 2009, om lag 18 prosent av pasientene overlever fem år eller mer.

Stage 0 Prognose

Ifølge American Cancer Society, har stadium 0 kreft de beste utsiktene med en omtrentlig fem-års overlevelse på 95 prosent. I denne fasen, er kreft som finnes i cellene som linje spiserøret.

Stage I Prognose

Stage I esophageal kreft er preget av kreften vokser inn i bindevevet under slimhinnen i spiserøret, og har en fem-års overlevelse på 50 til 80 prosent.

Stages II og trinn III Prognose

Stage II kreft i spiserøret har en 10 til 40 prosent fem-års overlevelse. Stage III spiserørskreft har en 10 til 15 prosent overlevelse.

Stage IV Prognose

Stage IV kreft i spiserøret er preget av spredning av kreft i hele kroppen din og, ifølge American Cancer Society, har mindre enn fem prosent fem-års overlevelse.