Digidexo.com

Fordeler og ulemper av Augmentin

Fordeler og ulemper av Augmentin


Augmentin er et antibiotikum som brukes til å behandle forskjellige bakterielle sykdommer og infeksjoner. Når du går til legen for vanlige bakterielle infeksjoner som en bihulebetennelse, er Augmentin en medisin som legen din kan forskrive. Hvis du aldri har tatt Augmentin før, kan du være bekymret for de mulige fordeler og ulemper med å gjøre det. Det er alltid en god idé å undersøke medisiner før du tar det

Drug Information

De aktive ingrediensene i Augmentin er amoxicillin og clavulanic kalium. Det finnes andre merker av antibiotika med amoxicillin som sitt primære ingrediens, for eksempel en kombinasjon antibiotika laget av amoxicillin og co-amoxiclav. Dette stoffet er et antibiotikum som er i aminopenicillin og beta-laktam-familier. Dette er en resept bare stoffet, noe som betyr at du ikke kan lovlig kjøpe det over disk i butikker, apotek eller andre steder.

Pros

Augmentin har vist seg å behandle følgende bakterie vilkår: nedre luftveisinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse, ørebetennelse, bihulebetennelse, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Du kan ta Augmentin når som helst på dagen uten noen vurdering av måltidene. Noen andre antibiotika krever at du tar det rett etter et måltid for å unngå kvalme og mageproblemer. Dette er ikke en bekymring med Augmentin. Augmentin er ikke vanedannende. Du trenger ikke å bekymre deg for tenåringer eller rusmisbrukere å bli avhengige av Augmentin. Augmentin er også bevist å behandle infiserte dyr og menneskebitt. Ifølge RX List nettside, pasienter som tok Augmentin erfarne bivirkninger mindre enn ni prosent av tiden.

Cons

Ifølge E-Med Expert, er Augmentin vanligvis dyrere enn amoxicillin alene. Det er en risiko for at pasienter som tar Augmentin kan få en allergisk reaksjon på stoffet. De som er allergiske overfor penicillin er mest sannsynlig allergisk mot Augmentin, siden det er i en tilsvarende par. Langvarig bruk av Augmentin kan resultere i en forverret bakteriell tilstand. Det er en sjanse for at de som tar Augmentin kunne oppleve leverskade. Denne risikoen er høyere hos pasienter over 65 år oftere enn noen annen antibiotika, har Augmentin blitt rapportert å forårsake diaré, løs avføring, kvalme, oppkast, fordøyelsesbesvær og andre gastrointestinale bivirkninger. Hudutslett kan også oppstå mens du tar Augmentin.