Digidexo.com

Er de sorgstadiene det samme i alle kulturer?

Er de sorgstadiene det samme i alle kulturer?

Smertefulle opplevelser eller tap kan lage en rekke følelser i mennesker, inkludert sorg. Folk behandle sorgen forskjellig, selv innenfor samme kulturer. Mange faktorer kan påvirke sorgprosessen, for eksempel personlighet, livserfaring, religiøs tro og kulturell bakgrunn. Ikke alle vil gå gjennom de samme stadiene av sorg, men dette avhenger først og fremst individuelle og personlighet forskjeller.

Stadier av sorg

Sveitsiske psykiateren Dr. Elisabeth Kubler-Ross introduserte ideen om sorgprosessen når hun identifisert de fem stadier av sorg i 1969 Selv om hennes arbeid knyttet til død, kan disse stadiene generaliseres for mange typer tap eller negative livserfaringer, for eksempel et forhold break-up, jobb tap, pensjonering eller flytting. Dr. Kubler-Ross identifisert disse stadiene som fornektelse av virkeligheten av arrangementet, sinne over det som skjer, lønnsforhandlinger enten med deg selv eller en høyere makt, depresjon og overveldende tristhet, og endelig aksept og fred med tapet.

Kulturelle forventninger

Enkeltpersoner og familier sørge som en del av et kulturelt miljø. Samfunn skjermer eller politikk sorg eller steder forventninger på folk om hvordan du tenker, føler og handler. Kulturer har ulike regler om å vise følelser. Realiteten er at håndteringen av sorg er en personlig sak som må behandles individuelt. For eksempel, selv om både Bali og Egypt er islamske land, forventningene for visning av sorg fra kvinner variere sterkt. I Bali, fraråder kulturen emosjonelle skjermer fra sørgende kvinner, mens i Egypt, oppfordres kvinner til å dramatisk demonstrere sine følelser gjennom å gråte.

Eksempler: Vestlig kultur

I noen indianersamfunn, er den avdøde ikke nevnt ved navn. Fotografier og samtale om den personen som har gått anses upassende. I stedet stammer ære de døde ikke-verbalt. Meksikanske-amerikanere feire Days of the Dead, Dias de los Muertos. De mener at i løpet av denne tiden, oktober 31 til november 2, den avdøde kan besøke slektninger og venner. Meksikansk kultur skildrer dette aspektet av samfunnet gjennom kunst, matlaging og håndverk. Ifølge europeiske jødiske skikker, den yahrzeit, eller årsdagen for døden, er en tid for å minnes den elskede, blant annet besøke kirkegården.

Eksempler: østlig kultur

På japansk-amerikanske begravelser eller minnestunder, er medarbeidere forventes å gi en pengegave i en konvolutt til familien. Kalles en "Koden", mengden er basert på den type gave du kan ha mottatt fra avdøde eller familien i tilsvarende forhold. På buddhistiske begravelser, familiemedlemmer setter gaver av vegetarmat. Familien vil vanligvis være vert for en røkelse seremoni, men gjestene kan observere bare og ikke trenger å delta. På islamske begravelser, kvinner kle seg sømmelig, som dekker hodet og armer. I noen tilfeller, bare menn kan delta på begravelsen service.