Digidexo.com

Hva er effekten av urinsyre på diabetikere?

Hva er effekten av urinsyre på diabetikere?


Urinsyre er et stoff stammer fra bruddet ned av molekyler som kalles puriner.

Lever, makrell, ansjos, tørkede bønner, øl og vin er rike kilder til puriner.

Høye nivåer av urinsyre i kroppen kalles hyperurikemi (omtrent mellom 3 og 7 mg / dl), og kan oppdages gjennom en enkel blodprøve, ifølge Medline Plus.

Hyperuricemia er ofte knyttet til urinsyregikt (tilbakevendende leddbetennelse). Men ifølge artikkel publisert av Diabetes Care, høye urinsyrenivåer kan også føre til type 2 diabetes, selv om det har også vært knyttet til en gunstig antioksidant handling.

Rolle av urinsyre

Selv om deponering av urinsyre i leddene kan føre til gikt, da i hjernen, er stoffet sannsynlig å ha motstridende roller, et angitt i Science Daily.

Urinsyre kan fungere som en antioksidant, som ødelegger frie radikaler som skader oksygen i blodet. Imidlertid er høye nivåer av urinsyre også knyttet til diabetes, fedme og hjertesykdom. Ifølge Science Daily, er det også en risikofaktor for hjerneslag.

Effekter av Hyperuricemia i Type 2 Diabetes

Bortsett fra gikt og type 2 diabetes (ofte knyttet til aldring og fedme), kan mange andre forhold være forårsaket av høye nivåer av urinsyre, inkludert hypoparathyroidism (funksjonsfeil i biskjoldkjertlene), nyresten (nyrestein), polycytemi vera (overproduksjon av blodceller), nyresvikt og acidose av blodet.

Fordeler for Type 1 Diabetes

Mens type 2 diabetes er basert på en defekt bukspyttkjertel, ute av stand til å produsere de riktige doser av insulin, oppstår type 1 diabetes når bukspyttkjertelen celler helt slutter å produsere insulin.

Som det fremgår av Medical News Today, vises type 1 diabetes ofte i de tidlige årene, og forekomsten er ikke relatert til fedme eller livsstil. Konklusjonene fra et forskningsprosjekt med type 1-diabetikere, og publisert på American Diabetes Association nettsted, bekrefter gunstig antioksidant effekt av forhøyet urinsyre, som inkluderer arteriosklerose.

Risiko for type 1-diabetikere

Men høye nivåer av urinsyre i type 1-pasienter kan også indikert nyresykdom. Ifølge en studie publisert på The Medical News, jo høyere urinsyrenivået funnet i de observerte pasienter, jo lavere nyrefunksjonen, som er et tidlig tegn på diabetisk nefropati.

Symptomer

Mens diabetes symptomer kan være ganske tydelig (tørst, tørr måned, konstant vannlating, tretthet), er hyperurikemi ikke alltid påvises gjennom åpenbare symptomer bortsett fra felles maling (relatert til gikt), som det fremgår av Chemocare.

Den beste måten å vite om dine urinsyre er normale gjør en blodprøve.