Digidexo.com

Hva er gjennomsnittlig levetid for noen med skrumplever?

Hva er gjennomsnittlig levetid for noen med skrumplever?


Levealderen for pasienter som lider av cirrhose i leveren er avhengig av alvorlighetsgraden av deres tilstand. Et mål på pasientens tilstand er klassifisert i henhold til Child-Pugh rangeringssystem.

Child-Pugh score

Child-Pugh klassifikasjoner ikke bare gi pasienter med en forståelse av sin tilstand i forhold til andre med skrumplever, men tilbyr en veldefinert vindu for forventet levealder.

Child Klasse A

The Child-Pugh rangering av Child Klasse A er kanskje den best-case scenario for skrumplever pasienter. Individene i denne kategorien er anslått å ha en 15 til 20 års levetid.

Child klasse B

Som en pasientens alvorlighetsgrad blir nedgradert til Child klasse B, vil han eller hun bli henvist av sin lege til nærmeste levertransplantasjon sentrum for å motta en transplantasjon evaluering.

Child Klasse C

Child Klasse C er den mest kritiske av alle Child-Pugh rangeringer. Disse skrumplever pasienter vanligvis befinner seg på toppen av landets transplantasjonslister og er vanligvis bare forventet å overleve mellom 1 og 3 år.

Betraktninger

Fordi skrumplever pasienter har redusert immunsystem, de er utsatt for smitte og andre alle andre kroppslige forurensninger som truer med å dramatisk svekke deres helse. Under disse omstendigheter kunne Child klasse A og B pasienter raskt falle til klasse C status.