Digidexo.com

Mesothelioma Effects

Mesoteliom er en sjelden, ofte dødelig kreft i vev (mesotel) som linjer i mage, lunger, hjerte og andre organer. De fleste som har mesothelioma ble eksponert for asbestfibre mer enn 20 år før å vise symptomer. Det begynner vanligvis i lungene, men det kan oppstå i andre organer, ifølge National Cancer Institute. Ca 2000 nye tilfeller av mesothelioma er rapportert i USA hvert år, ifølge MesotheliomaTreatmentCenters.org.

Effekter av pleural mesothelioma

Ifølge American Cancer Society, effekter av pleural mesothelioma (mesothelioma av brystet) spenner fra ryggsmerter til kortpustethet. Effektene omfatter mange symptomer som kan indikere andre helseproblemer, blant annet hoste, feber, svette, tretthet, muskelsvakhet og vekttap. Andre tegn på pleural mesothelioma inkluderer problemer med å svelge eller heshet og hevelse i armer eller ansikt.

Effekter av Peritoneal Mesothelioma

Effekten av peritoneal mesothelioma (mesothelioma av magen) er smerter i det området, hevelse eller væskeansamling i magen, kvalme og oppkast, og vekttap. Noen ganger mesothelioma kan utvikle lavere enn magen og ser ut til å være et brokk i lysken, melder American Cancer Society.

Død

MesotheliomaTreatmentCenters.org rapporterer at de fem-års overlevelse for mennesker som ble diagnostisert med mesothelioma mellom 1998 og 2002 var 9 prosent. Til tross for flere behandlingstilbud, forblir mesothelioma en dødelig kreft. Ulike faktorer påvirker pasientenes overlevelse, inkludert hvor avansert kreft er når det er diagnostisert; om det er en ny eller gjenopptreden av sykdommen; type og størrelse av veksten; om kirurger kan fjerne kreftcellene; og individuelle egenskaper, som for eksempel alder og generelle helse.