Digidexo.com

Hva som forårsaker søvnapné hos barn?

Hva som forårsaker søvnapné hos barn?

Innledning

Ifølge Lucile Packard Children Hospital ved Stanford, kan søvnapné forekommer vanligvis hos barn mellom tre og seks. Søvnapné er en lidelse som fører til en person til å slutte å puste for ulike mengder av tid mens de sover. I de fleste tilfeller vil det ikke gjøre mye mer enn forårsake noen mengden av søvnmangel. Men det kan også føre til en mangel på oksygen til barnets kropp fortsatt utvikling, noe som resulterer i permanent lunge og hjerteskade.

Mandlene og Adenoids

Hovne mandler og adenoids er nummer 1 årsaken til søvnapné hos barn. Siden et barns luftveier er mye mindre enn en voksen luftveier, kan selv en liten mengde hevelse føre til at luftveiene til å bli jevne blokkert, spesielt mens barnet sover. Utvidelsen er vanligvis forårsaket av en infeksjon og kan løses enten ved fjerning av mandlene eller adenoids, eller medisiner for å redusere hevelse.

Tumor

En annen grunn til et barn kan ha oppstått søvnapné er en svulst. Uavhengig av hvorvidt tumoren er ondartede, kan en vekst slik som en tumor i halsen lett stenge av luftveiene, mens barnet sover om natten. Når kroppen går i hvilemodus, muskel tone rundt luftveiene reduseres. Dette kan lukke luftrom akkurat nok til at tumor å fullstendig stenge av lufttilførselen til kroppen.

Fedme

Selv om ikke så vanlig for en årsak hos barn som det er hos voksne, kan barndommen fedme også føre til søvnapné. Dette er fordi overflødig kroppsfett ligger på brystet og halsen kan presse inn i luftveiene, mens barnet ligger nede. Dette resulterer i en blokkering av luft til kroppen.