Digidexo.com

Hvordan å gjøre en balansert sunt kosthold for barn

Hvordan å gjøre en balansert sunt kosthold for barn


Alle foreldre ønsker å sikre at de gir alle næringsstoffene barna trenger for å være sunn. Barnas kropper vokser og endrer seg raskt, og disse endringene påvirke mengder og typer av næringsstoffene de trenger. Dette er noen tips for valg av matvarer for et sunt, balansert kosthold for barna.

Hvordan å gjøre en balansert sunt kosthold for barn

•  Velg hele korn matvarer enn hvite, bearbeidet mat. Dette inkluderer hele korn frokostblandinger, som havregryn, og hel-korn brød. Gå utover hvete til å utforske andre korn som quinoa, bokhvete og svart ris.

Pass på at barn konsumerer 2 til 3 kopper lettmelk eller lignende meieriprodukter, som yoghurt eller streng ost, for kalsium hver dag. Hvis barnet ditt har helsemessige problemer angående meieri inntak, søke råd fra legen din for alternative muligheter som oppfyller deres spesifikke kosttilskudd restriksjoner.

Reduser trans fett inntak. Trans fett er ofte funnet i prosessert mat, såsom bakervarer. Innlemme fisk, frø, avokado og sunn oljer, som olivenolje, i kostholdet for sunn fett.

Gjør frukt og grønnsaker fokus for måltider og snacks. Barn bør spise en rekke farger hver dag. Fargen på råvarer indikerer ofte sin næringsprofil. Jo mer variert fargen på frukt og grønnsaker du spiser, jo mer rekke næringsstoffer du forbruker også.

Tilbud magre proteinkilder, som for eksempel biff, fisk og fjærfe, eller nonmeat kilder, for eksempel bønner. Begrense inntaket av bearbeidet lunsj kjøtt, som ofte er høy i skadelige fettstoffer og natrium.

introdusere barn til nye mat og mat fra andre kulturer. Lag en kinesisk parabolen hjemme, full av grønnsaker; eksperimentere med thailandsk mat; eller lage en pott av ris og bønner. Barn er kjent med matvarer som pizza og pasta, men å utsette dem for mat fra andre kulturer vil hjelpe dem med å finne mer sunne alternativer.

Reduser avhengigheten av fast food. Jo mer naturlig og mindre bearbeidet mat-kilder, jo mer sunn de vil være. Få tid til å lage mat hjemme med naturlige ingredienser. Hvis tvunget til å spise ute, gjør lav-kalori, lav-fett valg, for eksempel grillet smørbrød og salater med begrenset dressinger.

Oppfordre barna til å slutte å spise før de er fulle. Dette vil hjelpe dem å unngå overspising og fremme del kontroll.

Hint

  • Serveres som et positivt eksempel for barn ved å spise riktig og trene. Gjøre sunne endringer som en familie. Handle etter mat og koker sammen for å lage sunn å spise en familiefokusert praksis.
  • Pass på hva du sier rundt dine barn, som de er ofte svamper for informasjon. Negative kommentarer om kroppsvekt og sunn praksis kan påvirke deres synspunkter av egen kropp og en sunn livsstil. Forbli positiv, og de vil følge ledelsen.