Digidexo.com

Makuladegenerasjon behandlinger ved injeksjon

Den våte formen for aldersrelatert makuladegenerasjon kan forårsake ødeleggende synstap hos noen pasienter; visjonen tap resultater fra unormal vekst og lekkasje av blodårer under netthinnen. De tilgjengelige medisinske behandlinger for denne tilstanden omfatte enten en injeksjon i armen eller en injeksjon inn i øyet til å administrere medikamenter.

Fotodynamisk terapi med Verteporfin

Fotodynamisk behandling med verteporfin var den første FDA-godkjente medisiner behandling av makuladegenerasjon som påvirket veksten av blodårer. Legen injiserer verteporfins inn i armen din og aktiverer medisinering med en laser.

Pegaptinib Injeksjoner

Den neste godkjent medikamentell behandling for makuladegenerasjon var pegaptinib, som legen injiserer inn på baksiden av øyet hver sjette uke. Denne medisinen kan stoppe veksten av blodårer.

Ranibizumab Injeksjoner

Ranibizumab også kan stanse veksten av blodårer og er FDA-godkjent for injeksjon hver fjerde uke for å opprettholde fordelene fra medisinering.

Bevacizumab Injeksjoner

Bevacizumab er et kolon kreftbehandling som er kjemisk beslektet med ranibizumab og er ofte brukt til å behandle makuladegenerasjon på samme måte. Imidlertid har det ikke vært FDA-godkjent for makuladegenerasjon, som med juli 2009.

Steroidinjeksjoner

Noen forskere har brukt forskjellige typer av steroider som injeksjoner i øyet å forsøke å stoppe lekkasje av de unormale blodkar, men resultatene av disse studiene har ikke vært så gode.