Digidexo.com

Argumenter for og imot av kolloidalt sølv

Argumenter for og imot av kolloidalt sølv


Kolloidalt sølv er sammensatt av små sølv partikler suspendert i en væskebase. Denne forbindelsen er vanligvis brukes i produksjon av smykker, tannfyllingsmaterialer, sølvtøy og andre forbruksvarer. Nylig kolloidalt sølv produkter har blitt markedsført som kosttilskudd og er tilgjengelig i former som kan svelges, sprøytet, anvendt eller injisert. The Food and Drug Administration har undersøkt selskaper som har gjort udokumenterte helsepåstander om kolloidalt sølv supplement som de produserer eller markeds og har tatt rettslige skritt mot dem.

Vanlige bruksområder

Sølv har blitt brukt siden slutten av 1800-tallet for ulike medisinske anvendelser. En sølvnitratløsningen er pålagt ved lov i de fleste stater som en aktuell øyedråper for å hindre øyeinfeksjoner. Anvendelse av kolloidalt sølv som øyedråper kan bære lignende fordeler, men effektiviteten er ikke vurdert ved medisinsk testing. Kolloidalt sølv har også blitt brukt av noen individer som en antimikrobiell agent, men gjennom testing utført av FDA ble det bevist at kolloidalt sølv løsning ikke hadde noen effekt på vanlige mikroorganismer. Kolloidale kosttilskudd har også blitt annonsert som mineraltilskudd for å behandle gjær, spedalskhet, parasitter, virus og lungelidelser blant mange andre.

Bivirkninger

Ifølge Dr. Brent A. Bauer fra Mayo Clinic, kan bruk av kolloidalt sølv eller noen annen form for sølv over en lengre periode føre til en tilstand som kalles Argyria. Denne tilstanden fører til at huden fargeendringer som vil resultere i en blå-grå hyper-pigmentering. Inntak av kolloidalt sølv kan også føre til irreversibel nevrologisk toksisitet som kan føre til død eller en vedvarende vegetativ tilstand samt beslag, nyreskader, hudirritasjon og andre nevrologiske problemer. Kolloidalt sølv kan også samhandle med visse medisiner redusere eller forstyrrer stoffets effektivitet.

FDA Avgjørelser

I 1997, FDA utstedt en endelig avgjørelse på alle over-the-counter medisiner som inneholder kolloidalt sølv eller sølv salt som ingredienser. FDA har uttalt at ethvert produkt som inneholder disse ingrediensene ikke er allment anerkjent som sikker eller effektiv og misbranded dersom produktet sier noe annet. Dommen sier også at FDA er ikke kjent med noen vesentlig vitenskapelig dokumentasjon som støtter bruk av kolloidalt sølv eller sølvsalt for behandling eller noen sykdom eller tilstand.

Generelle konklusjoner

Mens det er noen anekdotiske bevis for at kolloidalt sølv kosttilskudd i ulike former har hjulpet pasienter med infeksjon, diabetes og andre medisinske tilstander, FDA har avgjort at alle supplement som inneholder denne ingrediensen eller dets derivater ikke har vist seg effektive for behandling av disse tilstandene. Kolloidalt sølv har ikke funnet å ha noen positive effekter på andre områder som for eksempel sanitære forhold. Proffene av kolloidalt sølv er ikke-eksisterende - i hvert fall fra en testing ståsted - og konsekvensene er alvorlige. Enkeltpersoner anbefales å oppsøke lege med spørsmål om fordelene, bruker og bivirkninger av kosttilskudd og medisiner med denne ingrediensen for å foreta en informert beslutning.