Digidexo.com

Typer av skoliose Curves

Skoliose er en skjelettforstyrrelse som forårsaker en unormal kurve av ryggraden måle minst 10 grader når sett forfra. Denne forstyrrelse forekommer i omtrent 3 prosent av befolkningen. Skoliose forekommer hos jenter dobbelt så ofte som hos gutter. Men mindre enn 1 prosent av skoliose tilfeller er alvorlige nok til å kreve kirurgi.

Fakta

Årsaken til skoliose ofte er ukjent. Det er umulig å oppdage før barnet vokser. Det er tre hovedtyper av skoliose: medfødt, nevromuskulære og idiopatisk. I tillegg kan skoliose være forårsaket av leddgikt, degenerasjon av plater og andre helsemessige problemer som for eksempel svulster som påvirker kurven av ryggraden. Skoliose kurver som måler mindre enn 10 grader krever sjelden behandling. Imidlertid kurver som er mer enn 40 grader ofte krever kirurgi.

Typer

Medfødt skoliose oppstår når ryggvirvlene av ryggraden mislykkes i å danne eller separere helt. Dette resulterer i trekantformet virvler som ikke justert riktig. Nevromuskulær skoliose oppstår i forbindelse med nevrologiske sykdommer forbundet med ødelagte nerver som muskeldystrofi, ryggmargsbrokk og cerebral parese. Idiopatisk skoliose har ingen kjent årsak. Det er tre typer av idiopatisk skoliose: infantile skoliose oppdages opp til 3 år, er juvenile skoliose oppdaget mellom 3 og 10 år, og ungdoms skoliose blir oppdaget etter fylte 10 gjennom bein modenhet.

Identifikasjon

Tidlig intervensjon kan bremse utviklingen av skoliose. Under helse eksamener en lege vil be barnet å bøye seg fremover i livet og sjekke justeringen av ryggraden og skulderbladene. Andre rutinemessige tester inkluderer balanseøvelser og nervetester. Dersom det synes å være noen indikasjon på skoliose, kan et røntgen bli beordret til å overvåke progresjonen av kurven. Skoler ofte gjør rutinemessige skoliose eksamener for barn under årlige skolehelsekontroller.

Misforståelse

Unormale kurver av ryggraden som er synlige fra siden ikke er skoliose. Kyfose er en unormal kurve når sett fra siden, hvor ryggraden er bøyd fremover i det øvre område, også kalt pukkelrygg. Lordose er en unormal kurve av ryggraden når sett fra siden, hvor ryggraden er unormalt konkavt ved den nedre eller øvre område, ofte referert til som swayback

Behandling

Det finnes behandlingstilbud tilgjengelig for å bremse utviklingen av sykdommen. En Ryggvarmer kan brukes til å bremse utviklingen av kurven. En back seler er vanligvis brukes dersom barnet har minst to år med vekst igjen før skjelett modenhet. Imidlertid utvikler tilstanden vanligvis når Ryggvarmer ikke lenger er slitt. Trening for å opprettholde fleksibiliteten i det muskulære systemet kan være nyttig. Kiropraktisk manipulasjon av ryggraden kan være nyttig. Imidlertid har det ikke vært noen studier som viser disse for å stanse utviklingen av skoliose. Curves større enn 40 prosent krever ofte kirurgi for å korrigere, stabilisere eller smelte den skadede ryggvirvler.