Digidexo.com

Rigid Proctosigmoidoscopy

Rigid Proctosigmoidoscopy


Rigid proctosigmoidoscopy er en medisinsk prosedyre ved hjelp av en enhet som kalles en sigmoidoscope, som kan se inne i sigmoid tykktarm og endetarm for å screene for kolorektal kreft eller andre sykdommer i tarmene.

Den Sigmoid Colon

Den endelige en tredjedel av tykktarmen er sigmoid kolon, og den nedadgående colon. Nedenfor sigmoid kolon er endetarmen, som forbinder tykktarmen til anus.

Sigmoidoscope

En sigmoidoscope er en lang, tent rør som inneholder et lite kamera som projiserer et bilde til en datamaskin eller TV-skjermen, mens en lege flytter røret gjennom endetarmen og tykktarmen. Det dreier seg om tykkelsen av en finger og er enten stivt eller fleksibelt.

Sigmoidoskopi Versus Koloskopi

En koloskopi viser hele tykktarmen, inkludert de øvre to tredjedeler av orgelet, de delene som er kjent som den stigende og tverrgående kolon. En sigmoidoscope, enten stiv eller fleksibel, er bare lenge nok til å vise sigmoid kolon. En colonoscope er et lignende, men lengre instrument.

Hvem får en Sigmoidoskopi?

Sigmoidoskopi brukes både som et forebyggende diagnostisk test, og også på pasienter som opplever symptomer som er mistenkt for å være forårsaket av kreft eller andre fordøyelsesproblemer.

Forskjellen mellom stive og fleksible Sigmoidoscopies

Hovedforskjellen mellom stive og fleksible sigmoidoscopies er typen omfang. En er fleksibel, mens den stive en er stiv. Fleksible sigmoidoscopies er den foretrukne fremgangsmåten, og den mest brukte.