Digidexo.com

Måter å hindre Oppblåsthet

Oppblåsthet er vanlig fra tid til annen, og det er flere triggere som kosthold valg, fordøyelses helsemessige forhold og væskeansamlinger. Å være oppblåst er ofte ubehagelig og vanligvis fører til en stram følelse rundt magen. Men heldigvis er det mulig å forebygge og bli kvitt oppblåsthet.

Unngå utløse mat

Tilbakevendende oppblåsthet oppstår ofte etter å ha spist eller drukket visse matvarer og drikkevarer. Identifisere mat og drikke som gir oppblåsthet og unngå disse elementene kan forebygge fremtidige problemer. Pinpointing den eksakte årsaken kan bevise utfordrende, men å holde en matdagbok og registrere alle måltider for en periode på noen få dager eller uker kan snevre inn mulige triggere. Foods vanligvis kjent for å forårsake oppblåsthet inkluderer høy-fiber grønnsaker som salat, brokkoli og kål, kullsyreholdige drikker og melkeprodukter.

Fiber Supplements

Mens du spiser for mye fiber kan føre til oppblåst mage, kan spise for lite også ha samme effekt. Dette er fordi mangel på fiber kan bringe på hard avføring og treg tarm sammentrekninger, som til slutt fører til forstoppelse. Voksne burde konsumere mellom 20 og 35g fiber om dagen, sier Mayo Clinic. Fiber kan komme fra en rekke kilder som frukt, grønnsaker, bønner eller kosttilskudd.

Kjemp Vannretensjon

Krydder salter er ofte brukt når tilberede måltider. Og mens salt og andre saltbaserte krydder gir smak, forbruker en overdreven mengde natrium får kroppen til å beholde ekstra væske og induserer oppblåsthet. Frigi overflødig vann fra kroppen blir kvitt oppblåsthet, og kontrollere saltinntaket og drikke rikelig med væske for å jevnlig slipper væske bidrar til å hindre oppblåsthet. Målet for ikke mer enn 2,300mg natrium per dag og drikke åtte glass vann for å kontrollere oppblåsthet.

Reduser Luft i magen

Inhalere for mye luft er en annen vanlig årsak til oppblåst mage. I dette tilfellet kan forebygge oppblåsthet være så enkelt som å endre visse vaner for å redusere luft i magen. Dette inkluderer å spise sakte, noe som gir opp sigaretter og å unngå bruk av sugerør