Digidexo.com

Om Tazorac

Tazorac (tazarotene) er en resept bare aktuell retinoid. Det er tilgjengelig som en krem ​​og en gel, som begge er tilgjengelige i 0,05 og 0,1 prosent prosent konsentrasjoner. I motsetning til andre retinoider, er tazorac et prodrug: den er inaktiv inntil den er absorbert inn i huden, hvor den metaboliseres til den aktive formen (tazarotenic syre).

Indikasjoner

Tazorac er hyppigst foreskrevet for å behandle ansikts akne i tenåringer og voksne. Det er effektivt mot alle typer akne, inkludert blackheads, whiteheads og pustler. Dette stoffet kan også anvendes for å behandle psoriasis plakk på en hvilken som helst del av kroppen. Tazorac er absorbert i blodet og kan gi systemiske bivirkninger, så det er normalt ikke brukes til å behandle akne på store områder av kroppen (for eksempel baksiden) eller for psoriasis som dekker mer enn 20 prosent av kroppen.

Effekt

Tazorac er en effektiv behandling for både plakkpsoriasis og ansikts akne. Mer enn halvparten av psoriasispasienter som bruker Tazorac opplevd minst en 50 prosent reduksjon i alvorlighetsgraden av lesjoner innen 12 uker etter behandlingsstart. I gjennomsnitt, pasienter med akne hadde halvparten så mange lesjoner etter 12 uker som de gjorde før behandlingsstart.

Side Effects

De vanligste bivirkninger forbundet med Tazorac er kløe, svie eller smerte, rødhet og flassing av huden den er brukt på. Disse bivirkningene generelt minske (eller forsvinne helt) over tid, men hvis de blir alvorlig, spør legen din om du skal fortsette å bruke Tazorac. Dette stoffet gjør også solbrenthet mye mer sannsynlig å skje, så du må bruke solkrem når du går utenfor under behandlingen.

Betraktninger

Selv Tazorac ikke vanligvis føre til alvorlige bivirkninger, er det ikke en passende behandling for alle som har akne eller psoriasis. Fordi dette stoffet kan føre til problemer for fosteret, må Tazorac ikke brukes av gravide kvinner eller kvinner som kan bli gravide. Det kan også gjøre noen hudsykdommer, som eksem og solbrenthet, mer alvorlig, og det kan samhandle med visse medisiner.

Usage

For akne, er Tazorac vanligvis brukt en gang om dagen, men du må kanskje gradvis arbeide opp til dette beløpet. Psoriasispasienter bør gjelde Tazorac kun på psoriasis plaque og unngå å få medisinen på huden rundt. Fukte og bruke solkrem til den behandlede huden for å forhindre irritasjon og solbrenthet alltid.