Digidexo.com

Hva betyr det når ørene Ring?

Hva betyr det når ørene Ring?


Når noen har øresus, kalles det "tinnitus." Definisjonen av tinnitus er å oppfatte en lyd i ørene eller hodet når det ikke er en faktisk ekstern kilde for denne lyden. Enkelt sagt, er tinnitus den "oppfatning" av en ikke-eksisterende lyd. En person hører ringing i hans eller hennes ører eller hodet, men ingen andre gjør. Denne "ringing" er beskrevet på forskjellige måter, for eksempel summende, pulserende, og cricket kvitre. Tinnitus er ikke en tilstand, men snarere et symptom på en annen fysiologisk problem.

Inner Ear Hair Damage

En av de viktigste årsakene til tinnitus er når du skade eller skade hår i det indre øret. Når det indre øret registrerer noen lyd, veldig små og skjøre hår flytte til lydbølge press. Dette gjør øret cellene avgir en elektrisk impuls gjennom nervene i øret, og deretter videre til hjernen. Hjernen overs disse impulsene som lyd. Når indre øret hår blir skadet, slipper de tilfeldig elektriske impulser til hjernen og forårsake tinnitus.

Høye lyder

I mange tilfeller kan langvarig eksponering for høy lyd føre til tinnitus. Noen ganger er det bare for en kort periode og deretter forsvinner. Andre ganger kan det ringer fortsatt. Det finnes også tilfeller hvor en svært høy lyd eller musikk kan føre til en permanent tap av hørsel og tinnitus.

Advarsel

Hvis du ofte høre høy musikk, og hører ringing i ørene, ta dette som en advarsel om mulig skade på hørselen. Ikke se bort fra denne alarmen. Du er i fare for permanent hørselstap. Du bør skru ned volumet på musikken eller bruke ørepropper som reduserer volumet. Hver gang du går til en veldig høyt innendørs konsert eller dans, eller hvis du spiller i et band, bør du bruke ørepropper.

Forebygging / løsning

Hvis du går til skytebaner eller har noen spesielle interesser med høye lyder, for eksempel jakt, må du også bruke ørepropper. Skyttere og jegere er å utsette sine indre ørene til noen av de høyeste lyder mulig. Selv en liten kaliber pistol kan forårsake skade. Det finnes mange forskjellige typer ørepropper som å velge, avhengig av dine spesifikke behov.

Risiko

Du må også ta forholdsregler i andre høy-volum og støyende innstillinger, for eksempel fabrikker, byggeplasser, og riving og veien arbeidsplasser med høyt utstyr. I slike tilfeller må arbeidsgiver gi de ørepropper.