Digidexo.com

Hva kan man forvente med en øreinfeksjon

Hva kan man forvente med en øreinfeksjon


Øret infeksjoner er vanlig i barndommen, men de fleste av dem klare seg på egen hånd i løpet av få dager. Å vite hva du kan forvente med en ørebetennelse kan hjelpe deg å avgjøre om riktig behandling.

Symptomer

De vanligste symptomene på en ørebetennelse er smerter eller en følelse av blokkering i ørene, feber, hodepine og drenering fra ørene. Du bør søke lege hvis symptomene varer lenger enn en dag eller hvis blod eller puss renner fra øret.

Komplikasjoner

Øret infeksjoner kan føre til kort eller lang sikt hørselstap hos noen pasienter. Selv langsiktig hørselstap utbedrer vanligvis seg selv til slutt. Hvis trommehinnen er sprukket, kan kirurgi være nødvendig å reparere den.

Diagnose

Leger bruker opplyste instrumenter kalt otoscopes å se inne i øret og identifisere infeksjon. Ved å bruke en pneumatisk otoskop, kan en lege blåse luft inn i øret for å avgjøre om væske hindrer trommehinnen vibrerer.

Behandling

Leger vanligvis vente i minst 72 timer for å se om en ørebetennelse vinner på egen hånd. Lammende eardrops kan bidra til å lindre smerte hvis øret ikke er drenering. Over-the-counter smertestillende midler kan bidra til å lette ubehag også. Antibiotika kan bidra til å fjerne noen øre infeksjoner, og kirurgi for å sette inn dren er noen ganger nødvendig.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, barn som holdes borte fra andre syke barn og passiv røyking er mindre sannsynlighet for å utvikle ørebetennelser. Babyer bør amme før minst seks måneders alder for å gi dem antistoffer for å bekjempe ørebetennelser. Flaske-matet babyer bør holdes oppreist. Prevnar er en vaksine for å beskytte barn mot lungebetennelse og hjernehinnebetennelse, men det kan også redusere risikoen for ørebetennelse hos noen barn.