Digidexo.com

Effekten av Heat på Marine Fiskeoljer

Effekten av Heat på Marine Fiskeoljer


Fiskeoljer er sterkt umettede. Følgelig er de svært ustabile og begynner å oksidere umiddelbart ved ekstraksjon fra fisken. Eksponering for varme, metaller, oksygen og lys øker oksidasjonsprosessen, og kan føre til harskning og alvorlige helsemessige komplikasjoner.

Varme Effects

Fiskeoljer bør aldri være oppvarmet. Termisk oksydasjon øker, noe som fører til oljer for å harskne i en prosess som omdanner olje til skadelige lipidperoksider. Lipidperoksider utløse frie radikaler som spiser opp og nøytraliserer kroppens lagre av vitamin E og andre antioksidanter. De kan også skade fettcellemembraner, noe som ytterligere øker helsemessige farene.

Helse Komplikasjoner

Mange rapporterer milde bivirkninger av å ta sunne fiskeoljer. Disse vanlige symptomer inkluderer raping, fishy pust, diaré og mageproblemer. Blodfortynnende og blåmerker er sekundære bivirkninger ofte sett i de som forbruker en høyere enn gjennomsnittlig dose av fiskeoljer.

Imidlertid forbruker oksydert (harske) fiskeoljer kan øke risikoen for meget alvorlige problemer, som for eksempel aterosklerose, blodpropper, kreft og andre degenerative sykdommer.

Anbefalinger

Cold bremser oksidasjon. Kjølefiskeoljekapsler er avgjørende. Fiskeolje kapsler bør oppbevares i mørk brun glass for å redusere eksponering for lys. Velg fiskeolje merker som inneholder vitamin E for å hindre oksidering og harskning. Og, til slutt, aldri innta harskt fiskeoljer.