Digidexo.com

Liste over Foods høy i fytokjemikalier

Liste over Foods høy i fytokjemikalier


I henhold til vitamin og urt Universitet nettside, fytokjemikalier er organiske forbindelser som finnes i planter og urter som har en beskyttende effekt mot sykdommer som kreft og hjertesykdom. Planter som tomater og brokkoli er rike kilder til fytokjemikalier. Spise grønnsaker rå eller lett dampet bidrar til å låse i næringsstoffer; cooking disse matvarene kan ødelegge vitale enzymer og fytokjemikalier.

Druer

Druer er deilige små godbiter som er pakket med fytokjemikalier. Drue frø er også svært rik på fytokjemikalier, samt omega-3 fettsyrer, noe som gjør denne maten en utmerket anti-inflammatorisk mat valg. Omega-3 fettsyrer sammen med fytokjemikalier redusere betennelse, noe som bidrar til å bevare levetiden på cellene. Druer gjøre gode snacks og mat til frokost.

Gulrøtter

Ifølge Vitamin og Herb University, gulrøtter er høy i fytokjemikalier. Gulrøtter kan spises rå, lagt til salater eller dampet og servert som en siderett. Denne maten er også høy i vitamin C og A, og mineraler. Du kan også juice gulrøtter i en juicer med epler og andre grønnsaker. Rå grønnsaksjuice kan gi kroppen din med en rask energi boost. Gulrøtter har en liten mengde sukker i dem, men nærings kvaliteten er høy og sukker hever ikke blodsukker (sukker) nivåer når det spises hele.

Bær

Bær er høy i fytokjemikalier. Jay Kordich, forfatter av "The Juiceman makt juicing", sier at alle bær er blodrensemidler, noe som betyr at de bidrar til å rense blodet ved å bli kvitt kroppen for giftstoffer. Bær redusere betennelser og bidra til å forebygge skader fra frie radikaler. Frie radikaler er uparede molekyler som ødelegger celler over tid. Spise en håndfull av søte bær som blåbær og bringebær hver dag kan bidra til å styrke og gi næring til kroppen.

Olive Oil

Olivenolje er et hjerte sunn olje rik på fytokjemikalier og andre vitaminer og fettsyrer. Denne oljen inneholder omega-3 fettsyrer som er gunstig for å redusere betennelse. Olivenolje kan legges til salater eller bakt retter som laks eller kylling. Du kan selv ta en spiseskje olivenolje per dag som et kosttilskudd.

Hvitløk

Ifølge Dr. William Sears, en barnelege og forfatter av flere bøker om ernæring, fytokjemikalier beskytter kroppen og bekjempe sykdom ved å angripe kreftfremkallende. Kreftfremkallende er kreftfremkallende stoffer som for eksempel røyk, forurensning og kjemikalier. Hvitløk er en av de matvarene på Dr. Sears 'anbefalte Phyto mat liste. Hvitløk er også rik på andre næringsstoffer slik som kalsium og jern. Hvitløk er potent når du klippe den i to fordi kutte hvitløk aktiviteter allicin i anlegget, noe som bidrar til å øke immunsystem. Hvitløk er en veldig allsidig mat fordi det kan legges til flere retter som kylling og pasta å forbedre smaken og legge ernæringsmessige fordeler.