Digidexo.com

Kvalitativ forskning i spedbarnsdødsfall

Kvalitativ forskning i spedbarnsdødsfall


Fødselen av et barn er en av de mest gledelige hendelser i ethvert menneskes liv. Dessverre er det mange spedbarn ikke overleve å bli småbarn. Antallet spedbarn dødsfall per hver 1000 levendefødte i et land kalles spedbarnsdødeligheten. Forskere beregne dette kvantitativt mål i alle land, men de også gjennomføre kvalitativ forskning på spedbarnsdød - forsøker å forstå hva som forårsaker spedbarn for å dø, og hvordan du håndterer disse problemene.

Biologiske faktorer

Forskere studere de biologiske faktorer som forårsaker spedbarnsdødsfall. Spedbarnsdødsfall er klassifisert i tre hovedkategorier: perinatale, som er noe død fra slutten av andre trimester inntil sju dager etter fødselen; neonatal, som er enhver død i løpet av de første 28 dagene i livet; og postneonatal, som er noen død etter 28 dager, men før ett år. Biologiske faktorer kan forårsake spedbarn dødsfall i hvilket som helst av disse kategoriene. Noen av de mest vanlige biologiske årsaker til spedbarnsdød er lungebetennelse, dehydrering, underernæring, infeksjon og medfødte defekter.

Ikke-biologiske faktorer

Forskere også undersøke ikke-biologiske faktorer i spedbarnsdød. Ikke-biologiske faktorer er faktorer knyttet til menneskelig feil, barnedrap, omsorgssvikt og ukjente omstendigheter. Disse årsakene er mindre vanlig enn de biologiske årsaker. I dette området, forskere studere hvordan ulykker og feil vare årsak spedbarnsdød. De har også studere årsakene til at foreldre begår barnedrap gjennom omsorgssvikt eller overgrep.

Forebygging og behandlingsmetoder

Forskere prøver å finne måter å forebygge spedbarnsdødsfall fra biologiske faktorer og behandle sine symptomer. I tilfelle av diaré, noe som fører til spedbarnsdød ved dehydratisering, orale rehydrering løsninger er en metode for å hindre spedbarnsdød. Disse løsningene inneholder salter som gjør at et barns lille excretory system for å holde vann. Vaksiner, som hindrer barnesykdommer som kikhoste og meslinger, er også effektiv på å redusere barnedødeligheten. Forskere studerer måter å identifisere spedbarn overgrep og omsorgssvikt, slik at disse spedbarn kan plasseres i tryggere omgivelser.

Annen forskning i spedbarnsdødsfall

Forskere har avtale med mange andre typer kvalitativ forskning om spedbarnsdødsfall. Krybbedød, eller krybbedød, er et svært viktig tema. Det er en tilstand som fører til tusenvis av barnedødsfall hvert år. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker krybbedød eller hvordan du kan forhindre det, fordi barnet ikke viser noen symptomer på sykdom eller tegn på stress før han døde. Teorier om årsakene til krybbedød inkluderer bakteriell infeksjon, sigarettrøyk og utsatt sovestilling - sove på magen. Forskere også se på hvorfor kvinner abortere, eller unnlater å bringe et svangerskap til termin.