Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Sepsis

Hvordan diagnostisere Sepsis


Sepsis er en alvorlig infeksjon i blodet av en toksinproduserende bakterier. Infeksjonen kan stamme fra hvor som helst i kroppen, men felles områder omfatter tarmen, nyrer, lever, lunger og hud. Sykehuspasienter kan bli smittet gjennom sengen sår, IV linjer og kirurgiske avløp. Andre mennesker som er spesielt utsatt for sepsis inkluderer de med hjernehinnebetennelse og bein infeksjoner. Følgende trinn viser hvordan å diagnostisere et tilfelle av sepsis.

Hvordan diagnostisere Sepsis

gjenkjenne de generelle symptomer på sepsis. Disse inkluderer forvirring og delirium, risting frysninger, redusert urinmengde, feber, hyperventilering og rask hjerterytme.

Se etter mer alvorlige symptomer som sepsis utvikler seg. Blodtrykket synker, og pasienten går inn i sjokk og store organsystemer mislykkes. Sepsis har en dødelighet på opp til 60 prosent hos pasienter med underliggende sykdommer og kan også betydelig true ellers friske mennesker.

Finn laboratorieresultater som tyder på sepsis. Den hvite blodlegemer bør være ute av normalområdet med et lavt antall blodplater, bør blodgasser viser acidose og nyre funksjon kan være unormal tidlig i sykdomsforløpet.

Observer ytterligere funn å støtte en diagnose av sepsis. En perifer smøre kan vise ødeleggelse av røde blodceller og blodforskjellen kan vise umodne hvite blodceller. Fibrin nedbrytningsprodukter kan være forhøyet.

Bekreft diagnosen sepsis ved å identifisere bakterier i en kultur vokst fra et blodutstryk. Dette kan ikke være mulig hvis pasienten er allerede på antibiotika.