Digidexo.com

Hva er effekten av massasje på kjønnsorganer?

Det er mange helsemessige fordeler til massasje terapi. Par som ønsker å bli gravid eller som venter kan få spesielle fordeler fra massasje som kan bidra til å lette komplikasjoner i svangerskapet.

Stress Reduction

Graviditet er en stor stressfaktor for kvinner som er gravide, og for sine partnere. Morgenkvalme, fysisk ubehag og jobben med å utarbeide et godt hjem for barnet ditt setter et enormt press på vordende foreldre. Massasje terapi er en fin måte for vordende ektepar til å slappe av og hvile, om bare for en time.
Massasje er kjent for å bidra til å redusere blodtrykket. Dette kan være svært viktig for en gravid kvinne, fordi pre-eklampsi (forhøyet blodtrykk) kan være svært farlig for gravide og det ufødte barnet. Holde blodtrykket nede er viktig fordi når diagnosen preeklampsi er gjort, massasje ikke tillatt.

Muskler og holdning

Graviditet og vektøkning som følger med det kan sette en enorm belastning på mors kropp. Veksten av fosteret og kroppsvekt nødvendig for å sikre en sunn baby trekker og strekker musklene i mage og korsrygg, forårsaker ryggsmerter og gjør bevegelse vanskelig. Forvaltes på riktig måte, kan en massasje hjelpe løsne musklene i korsryggen og mage områder, noe som gir kroppen en sjanse til å hvile og gjenopprette. Massasje kan også hjelpe musklene slappe av nok til at ryggraden og skjelettstøttestrukturer kan justere slik at de kan riktig støtte det nye livet vokser innenfor.

Andre kvinnelige reproduktive helse bekymringer

Fibroidtumorer, endometriose, cyster på eggstokkene og eggstokkreft, livmorhals eller brystkreft kan alle gjøre svangerskapet vanskeligere å oppnå eller opprettholde. Din massasje terapeut vil vite hva som kan og ikke kan gjøres for å behandle hver av disse forholdene med massasje, og om massasje er hensiktsmessig.

Mannlige reproduksjonssystemet

Det er noen problemer som kan påvirke en manns reproduktive helse - men utenfor testikkelkreft, er trygt for omtrent alle situasjoner massasje. Begrunnelsen er at mannlige kjønnsorganer er alle lokalisert i områder der massasje ikke er lov, så andre enn de kontraindikasjoner som involverer massasje for kreftpasienter, bør massasje utgjøre noen problemer. Massasje gjør lite for å forbedre mannlig reproduktiv helse, annet enn for prostata problemer.

Forsiktighetsregler

Så snart en kvinne vet at hun er gravid, bør hun varsle henne massasjeterapeut. Hun bør også sørge for henne massasjeterapeut er opplært i prenatal massasje.
I løpet av andre og tredje trimester, bør massasje terapeut har forventningsfull mor ligge på sin side med puter for å støtte kroppen. Til slutt bør massasje terapeut aldri massere rundt en forventningsfull mors ankler og føtter. Det er trykkpunkter som kan stimulere kvinnens livmor, og kan føre til for tidlig fødsel eller abort. Forsiktighet bør også tas når masserer magen.