Digidexo.com

Staph Infeksjon Fakta

Staph Infeksjon Fakta


Staph infeksjoner er bakteriell invasjon av organismen Staphylococcus aureus. Bakteriene er vanligvis på huden din, men dårlig hygiene og hudskader tillate invasjonen av bakterier i blodet. Infeksjonen fører til flere kliniske sykdommer som behandles gjennom antibiotika og støttende behandling.

Hudinfeksjoner

Når skaden er gjort på huden, som en ripe eller kutt, er staph i stand til å gå inn i såret og infisere huden. Symptomer inkluderer byller, utslett og smertefull appelsinhud.

Matforgiftet

Håndteres kjøtt kan overføre bakteriene til maten. Innen timer, har pasienten voldsom oppkast og magekramper. Utvinning fra staph matforgiftning er vanligvis innen 24 timer.

Bakteriemi

Bacteremia er forårsaket av bakterier som sirkulerer i blodet. Dette er en farlig tilstand, slik at bakterier å spre seg til flere organer for infeksjon. Intravenøs antibiotika administreres i tilfeller av bakteriemi.

Toxic Shock

Toksisk sjokk er en sykdom forårsaket av dårlig hygiene og tampongbruk. Pasienter har alvorlig høy feber. Hvis ikke behandles raskt, kan pasienten gå inn anafylaktisk sjokk.

Septic leddgikt

Septisk artritt er forårsaket av staph infeksjon rettet mot de leddene i beina. Det vanligste stedet for infeksjon er knærne, men staph angriper også håndledd, albuer og fingre.