Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom


Lyme-sykdom er en bakteriell infeksjon som er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi. Det er kjent å bli spredt av hjort flått som de injisere bakterien når de trenger inn i huden. Medisinske tilstander, slik som leddsmerter, utslett og abnormiteter i hjertet og nervesystemet som oppstår etter et flåttbitt, kan varsle din lege for å diagnostisere borreliose. Les videre for å lære å diagnostisere borreliose.

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom

•  Forstå tilstedeværelsen av en ekspanderende utslett i forbindelse med influensalignende symptomer er en indikasjon på Lyme sykdom. Disse symptomene etterligne en lang liste med andre sykdommer og tilstander, så en blodprøve for å identifisere Lyme sykdom antistoff vil trolig bli utført.

Rapport noen tegn til unormal hjerterytme med legen din. Hvis du har en historie med noen hjertedysfunksjon, og du har blitt utsatt for muligheten for et flåttbitt, bør du bli vurdert av en lege. Han vil bruke din medisinske historie og aktuelle symptomer for å diagnostisere borreliose.

Gjenkjenne hjernehinnebetennelse som en potensiell resultat av Lyme sykdom. En prøve av cerebrospinalvæske vil bli tatt for å bekrefte eller utelukke diagnosen.

Forvent en komplett batteri av tester for å diagnostisere årsaken til felles unormalt. Symptomene kan være hevelse, stivhet og smerte som et resultat av betennelse i leddene. Dette symptomet vanligvis ikke vises før de senere stadier av Lyme sykdom. Andre mulige årsaker må utelukkes, spesielt hvis det er ingen erindring av et flåttbitt.

Plan for å bli vurdert for en diagnose av Lyme sykdom hvis du har nervesystemet slik Bells parese (ansikts muskel lammelser) eller perifer neuropati (sykdom i perifere nerver). Mens det er andre årsaker til disse forholdene, kan legen din diagnostisere borreliose, hvis du har hatt et flåttbitt som ikke ble behandlet med antibiotika.

Forstå tilstander som kronisk utmattelsessyndrom, fibromyalgi og mange multi-system sykdommer kan være et resultat av Lyme sykdom. Hvis ingen andre årsaker er definerbare, kan legen vurdere muligheten for Lyme sykdom og følge behandling protokollen.

Hint

  • Det er lettere å diagnostisere borreliose når pasienten har en definitiv gang at et flåttbitt skjedde.
  • Mange mennesker får ikke den røde utslett assosiert med Lyme sykdom. Hvis du har influensalignende symptomer, og du vet at du har hatt et flåttbitt, ringe legen din umiddelbart.