Digidexo.com

Hva er Junior diabetes?

Hva er Junior diabetes?


Type 1 diabetes (også kjent som junior eller juvenil diabetes) er en kronisk stoffskiftesykdom som rammer mer enn 2 millioner mennesker i USA. Det har fått navnet sitt fra det faktum at det ser oftest plutselig hos barn og unge voksne.

Funksjon

Type 1-diabetes er en hurtig progressiv sykdom som etterlater bukspyttkjertelen ute av stand til å produsere insulin, et hormon som er nødvendig for å omdanne mat til energi for kroppen. Multiple daglige injeksjoner av insulin er nødvendig, selv om de ikke er en kur. En person med type 1 diabetes må også være nøye med å sjekke blodsukkeret daglig - for høyt eller for lavt kan være livstruende.

Identifikasjon

Det er mange faresignaler av type 1-diabetes, blant annet økt appetitt, ekstrem tørste, synsforstyrrelser, fruktig eller søt lukt på pusten og tung, tung pust. Ifølge Juvenile Diabetes Research Foundation, har forskerne ennå ikke vet hva som forårsaker type 1 diabetes.

Effekter

Nesten alle store organ i kroppen kan bli skadet av diabetes. Flere personer dør årlig av diabetes enn brystkreft og AIDS til sammen. Det er den sjette ledende årsak til død av sykdom i USA

Misforståelse

Selv juvenile / junior diabetes er ofte diagnostisert hos barn og unge voksne, er det mulig for en person å utvikle den til enhver alder.

Potensiell

Selv om det er ingen kur for sykdommen, har betydelig fremgang i forskningen blitt gjort mot å finne en. Ifølge Juvenile Diabetes Research Foundation, mer enn 1,3 milliarder kroner er tildelt for forskning og utdanning og en kur for type 1 diabetes er ikke bare mulig, det er sannsynlig.