Digidexo.com

Anbefalinger for Dyspraxia & Sensory Integration dysfunksjon hos barn

Anbefalinger for Dyspraxia & Sensory Integration dysfunksjon hos barn


Dyspraksi er en mangel på motoriske ferdigheter som gjør at barna problemer med å utføre finmotoriske oppgaver som å skrive og manipulere små objekter. Ifølge National Center for lærevansker, så mange som seks prosent av barn, for det meste menn, er berørt. Sensorisk integrering dysfunksjon er et problem i bearbeiding av informasjon som vi får fra våre sanser. Begge påvirke utviklingen ved å svekke ferdighetene som trengs for å spille og samhandle med andre. Tidlig identifisering og støtte hjelper barn funksjon på sine optimale nivåer.

Tidlig identifisering

Barn med enten dyspraksi eller sensorisk integrasjon dysfunksjon kan være skeptisk til visse oppgaver som er vanskelig eller skremmende for dem. Barnet kan beskrives som sta eller lat eller omsorgspersoner kan si: "han ikke ønsker å gjøre det." Forsinket utvikling kan gjøre det vanskelig for barn å ha meningsfulle relasjoner med sine jevnaldrende. Barn med dyspraksi og sensorisk integrasjon dysfunksjon kan virke klønete eller ikke kan oppfylle visse milepæler som forventet. Hvis du mistenker at barnet ditt har en forsinket utvikling eller det er foreslått av legen hennes, rask oppfølging med en yrkesmessig eller fysisk terapeut, særlig en som har opplæring eller kompetanse med barn med forsinket utvikling, er oppmerksom på.

Terapi for Dyspraxia

Barn med dyspraksi trenger ofte tale, yrkesmessig og fysioterapi. Det er noen overlapping med alle disse terapier og terapeuter fokus på repetisjon og praktisering av ferdigheter. Små oppgaver blir taklet først, slik at barna har suksess, å bygge deres tillit, gjør vei for fremtidig suksess og økt utvikling. Tålmodighet er nødvendig, siden har problemer med å fullføre alderstilpassede oppgaver er minst like frustrerende for barnet som for hans familie. Fysiske, yrkesmessige og tale terapi er individuelt basert på alvorlighetsgraden, type dyspraksi og mål for barnet og hans familie.

Terapi for sanseintegrasjon Dysfunction

Play er sentralt i terapi for sensorisk integrering dysfunksjon. Barn er utsatt for en rekke sensoriske stimuli. Som med behandling for dyspraksi, målene for familie og barn er grunnlaget for plan for omsorg. Arbeidsterapi er kombinert med lytte terapi, i henhold til sensorisk prosessering Disorder Foundation. (Sensorisk integrering dysfunksjon er også kjent som sensorisk prosessering lidelse.) Lytte terapi er basert på ulike musikktoner som stimulerer og bidra til å organisere hjernen. Kraniosakralt terapi, (en arbeids terapi basert på strømmen av cerebrospinal væske), akupunktur, og en teknikk som er kjent som "børsting" er også brukt. Børsting er en praksis som en myk børste brukes til å stimulere huden flere ganger daglig. Disse siste tre typer terapi regnes som "komplementære" behandlingsmetoder.