Digidexo.com

Tester for nyrestein

Tester for nyrestein


Nyrestein er en av de mest smertefulle urologiske lidelser. Dessverre, for menn, er det en altfor vanlig lidelse. Over 3 millioner mennesker hvert år blir behandlet for nyrestein, og nesten halvparten av dette nummeret ende opp i akuttmottaket minst én gang i løpet av sin nyrestein ildprøve. Hvis du tror du har symptomer, kan du se en lege og starte behandling umiddelbart.

CT Scan

En CT-skanning eller kjent som en CT scan, er den foretrukne test for diagnostisering av nyrestein. CT scan vil skanne nyre, samt urinlederne, gjennom en sirkulær bevegelse når du beveger deg gjennom maskinen. Skanningen gir høy detaljerte datastyrte bilder av nyrene og andre omkringliggende organer, som gir en 360-graders visning av tegnet området for å fastslå om du har nyrestein. Dette kan være en effektiv og smertefri prosedyre for å kontrollere om du har nyrestein, eller ikke.

Intravenøs pyelogram

En Intravenøs pyelogram er et røntgen test som kan vise formen og plasseringen av urinveiene, inklusive nyrer. Under denne prosedyren et blått fargestoff injiseres intravenøst ​​i armen din, og deretter en serie med X-ray bildene er tatt ved bestemte tidsbestemte intervaller. Dette fargestoffet blir deretter utskilt gjennom nyrene ut av urinveiene, fulgt gjennom denne prosessen ved røntgen intervaller. Hvis det er nyrestein blokkerer urinveis denne X-ray maskin vil utvilsomt ta seg opp på dem.

Retrograd pyelogram

Denne fremgangsmåten er den samme prosedyren som den Intravenøs pyelogram, men den eneste forskjell er det stedet der fargestoff i innsatt. I stedet for den intravenøse pyelogram blir injisert inn i armen, den retrograde pyelogram injiserer fargestoff direkte inn i urinrøret for å få en mer presis se på en hvilken som helst mulig nyrestein utvikling. Denne prosedyren sparer pasienten tid som de ikke trenger å vente på fargestoff til å jobbe seg gjennom kroppen. Men noen menn finner dette en mer ubehagelig alternativ.

Urinalysis

Urinanalyse, eller urin kulturer, er en svært vanlig måte å oppdage nyrestein, men det er ikke alltid den mest nøyaktige. En urinanalyse måler flere komponenter i urin, inkludert det surhetsgraden så vel som om urinen inneholder spor av blod eller kalsium. Siden nyrestein er laget av kalkavleiringer utskilles i urinen, kan en høy grad av kalsium i urinen være et tell tale tegn på nyre stein formasjonen. Den urinalysis vil også teste for urinveisinfeksjoner, da dette kan være årsaken til dine symptomer.

Abdominal X-Ray

En mage X-ray gir et røntgenbilde av nyrene, hele urinrøret, samt blæren. Disse mage røntgen er gode måter å fange nyrestein, og selv om det ikke er 100% nøyaktig, er det en av de minst invasive tester for å ha gjort. Det er også en god idé å ha denne testen gjort et par uker etter at du har passert din nyre stein for å være sikker på at det ikke er noen rester av stein som gjenstår.

Ultralyd

En ultralyd eksamen av nyrene og urinveiene, kjent som en ultra sonogram, brukes også med god suksess å få øye på nyrestein. Den ultra sonogram fungerer ved å reflektere lydbølger i nyrer og omkringliggende organer for å produsere et bilde av nyrene sendt til en TV-skjerm. Dette er en av de minst invasive prosedyrer du kan ha gjort, og det har en høy suksessrate på spotting nyrestein.