Digidexo.com

Medicaid og WIC regler for babyer

Medicaid og WIC regler for babyer


Midlertidig bistand til trengende familier (TANF) gir føderale rammetilskudd til statene for sosiale tjenester programmer som Medicaid-programmet og den spesielle Supplemental Nutrition Program for Women, spedbarn og barn (WIC). Medicaid-programmet gir tilgang til helsetjenester for husholdninger med lav inntekt. Babyer er kvalifisert for helsemessige fordeler hvis deres husstand oppfylle visse krav fastsatt av programmet. WIC gir ernæring utdanning, mat og rådgivning til kvalifiserte gravide kvinner og deres babyer.

Medicaid Inntekt Regler

Medicaid-programmet dekker medisinske tjenester for spedbarn som bor i lav inntekt og svært husholdninger med lav inntekt. Inntekts regler og restriksjoner fastsettes av TANF, som fordeler midler til Medicaid-programmet. Ifølge Federal fattigdomsgrensen (FPL) inntekt regel skal alle barn under seks år har en familieinntekt som er lik eller under 133 prosent av den føderale fattigdomsgrensen på årlig eller månedlig basis. Disse nivåene kan endres etter år; for eksempel i 2007, årlig maksimal inntekt for en familie på tre var $ 22,836.10. I 2010 årlig maksimal inntekt var $ 24,352.30. Hvis du er usikker på om inntekten kravet for babyen din, kan dagens inntekt retningslinjer finnes på Medicaid nettside. Det finnes andre alternativer for familier som ikke oppfyller inntekts kriterier satt av FPL. Disse familiene faller inn under en "kategorisk trengende" gruppe slik at spedbarn yngre enn én kvalifisert for dekning hvis deres familiens inntekt er ikke mer enn 185 prosent av FPL. Hver stat har sine egne regler for "kategorisk trengende" dekning; Sjekk med din lokale Medicaid-programmet for å se om babyen er kvalifisert.

Medicaid Statsborgerskap Regler

Medicaid krever at alle søkere være amerikanske statsborgere, eller i begrensede tilfeller lovlig bosatt i fem år. I det siste en signert erklæring var nok til å bevise amerikanske statsborgerskap; Men siden Deficit Reduction Act of 2005 (DRA), må søkere gi dokumentert bevis på statsborgerskap. DRA fastsetter at babyer født med innvandrer eller ulovlige mødre vil kun bli bestemt kvalifisert for Medicaid gang et program med bevis på statsborgerskap dokumenteres og behandles av statlige etater. Loven fastsetter fire nivåer av bevis på statsborgerskap. Barnetrinnet er et amerikansk pass, sertifikat av statsborgerskap og sertifikat amerikansk statsborgerskap. Fødselsattester er akseptabelt som sekundære bevis, mens en sykehusjournalen anses tredjenivå bevis. Dersom en søker ikke har noen av disse dokumentene, vil en gruppe av ikke-statlige dokumenter, inkludert skriftlige bekreftelser være nødvendig. Ifølge loven er det statens ansvar å søke det høyeste nivået av dokumentasjon mulig.

WIC inntekt Regler

WIC-programmet krever at husholdninger som søker om WIC må ha inntekter på eller under 185 prosent av FPL. Ifølge WIC inntekt diagram, kan en familie på tre ikke gjøre mer enn $ 33 874 i året for å være kvalifisert for programmet. Programmet teller alle medlemmer av husstanden, inkludert fosteret av en gravid mor. Babyer som er kvalifisert for velferds programmer som Medicaid vil være automatisk kvalifisert for WIC under krav til inntekt.

Nutritional Risk

For babyer å bli vurdert for WIC programmet må søkeren bli funnet å være i ernæringsmessig risiko. Denne risikoen er bestemt av en innledende helse screening på en WIC klinikk av en lege, sykepleier eller ernæringsfysiolog. Utøveren vil vurdere medisinsk basert og kosthold basert risiko som lav vekt, jern-mangel anemi og dårlige matvaner. Babyer som er funnet å være kvalifisert for programmet vil bli gitt matvarehjelp som formel, melk, spedbarn frokostblandinger, og vitamintilskudd.