Digidexo.com

Morning Oppkast hos barn

Morning Oppkast hos barn


De fleste barn vil lide av oppkast fra tid til annen; noen ganger er det normale, og andre ganger er det grunn til bekymring. Årsaker til oppkast varierer sterkt, men retningslinjene hjelpe foreldre vite når du skal søke hjelp.

Vanlige årsaker

De fleste tilfeller av oppkast hos barn er forårsaket av et virus, og bør rydde opp innen en dag. Oppkast kan også utløses av lungebetennelse, ørebetennelse, reisesyke eller migrene.

Andre årsaker

Oppkast kan indikere mer alvorlige forhold. En blokkering i tarmen, stoffskifte problemer, matforgiftning eller en hjernesvulst kan være den skyldige.

Spedbarn

Det er normalt for babyer å spytte opp noen av sine væske eller mat kort tid etter å ha spist. Kraftig (prosjektil) oppkast garanterer et kall til barnelege.

Dehydrering

Selv i flere rutinemessige tilfeller av oppkast, bør foreldrene overvåke barn for dehydrering. Selv med redusert inntak av væske på grunn av oppkast, bør babyer våte bleier tre ganger om dagen, bør småbarn urinere minst hver 12 timer, og ungdommer bør urinere en gang i løpet av dagen.

Advarsel

Barn som våkner med hodepine eller tidlig morgen oppkast bør vurderes av en lege. Andre grunner til å ringe en lege er dehydrering, blod i oppkastet, alvorlige magesmerter og oppkast med feber eller smerter.