Digidexo.com

HDL Kolesterol Diet

Low-density lipoprotein (LDL) transport kolesterol i blodet. Kolesterolet de innskudd i arteriene er kjent som dårlige kolesterolet, fordi det bidrar til plakk. High-density lipoproteiner (HDL) bære overflødig kolesterol vekk fra cellene til leveren å bli brutt ned og omgjort til avfall. Hvis det er for mye kolesterol, HDL er ikke i stand til å bære det hele bort. Ved å spise en lav-kolesterol diett som fremmer veksten av HDL, kan du i stor grad redusere risikoen for hjertesykdom.

Unngå trans og mettet fett

Trans-fettsyrer ikke bare øke LDL nivåer, men også redusere HDL nivå. På mat etiketter, se etter og unngå delvis herdet vegetabilsk olje, som finnes i margarin, bearbeidet mat, stekt mat og raffinerte karbohydrater. I stedet spiser matvarer med umettet vegetabilske oljer som raps, peanøtter, mais, solsikke og oliven. Unngå mettet fett som er i smør, kokosolje og palmeolje. I stedet lage mat med en matlaging spray eller olivenolje. Du kan unngå behovet for olje helt ved grilling, koking, damping eller krypskyting maten.

Fiber

Innlemme mer fiber i dine måltider kan øke HDL kolesterolet. Ved å spise minst to porsjoner om dagen av løselig fiber, kan du høste fordelene av forhøyet HDL nivå. Mat som sitrusfrukter, epler, havre, brun ris, druer, belgfrukter og linser har kolesterolsenkende evner.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer har evnen til å senke kolesterol og øke HDL. Velg mat som laks, mørkegrønne grønnsaker, valnøtter og kaldpresset linfrøolje. Fedme er et problem for mange med høyt kolesterol. Ved å forbruke omega-3 fettsyrer, hjelpe deg kroppen stimulere hormonet leptin som bidrar til å regulere matinntaket og metabolisme.

Foods høy i kolesterol

Unngå mat som ikke bare heve LDL nivåer, men øker kolesterolet serum i kroppen. Disse matvarer inneholder melkeprodukter, kjøtt, fjærkre, eggeplommer, bearbeidet mat og raffinerte karbohydrater som bakverk. Prøv å spise mye frukt, grønnsaker, belgfrukter og soyaprodukter. Tofu, tempeh og soya-alternativ kjøttprodukter er høy i fytoøstrogener, som øker nivået av HDL.