Digidexo.com

Er en Bicuspid Aortaklaffareal Genetisk?

Er en Bicuspid Aortaklaffareal Genetisk?


En bicuspid aortaklaff er en unormal dannelse av den ventil som normalt tillater oksygenrikt blod til å strømme fra hjertet til resten av kroppen. Selv om ikke alle tilfeller av sykdommen er genetisk, det skjer ofte i familieblodslinjer.

Fakta

Den aortaklaff er forbindelsen mellom hjertet og aorta, hovedpulsåren som tilfører kroppen med blod. Ifølge Cleveland Clinic, består normalt ventilen av tre separate deler, eller spisser, som arbeider sammen for å stoppe eller tillate blodstrømmen.

Bicuspid Aortaklaffareal

En bicuspid aortaklaffen har bare to spisser. Uten en tredje spiss, kan ventilen bli unormalt stiv eller tillate blod fra aorta til å lekke tilbake inn i hjertet.

Tilstede ved fødselen

En bicuspid aortaklaffen er medfødt, noe som betyr at det er til stede ved fødselen. Ifølge Cedars-Sinai Heart Institute, er det den mest vanlige formen for medfødt hjertefeil.

Genetiske arv

I mange tilfeller er bicuspid ventil defekt genetisk arvelig. Men ikke alle medlemmer av en blodslinje er berørt, og tilstanden kan hoppa over hele generasjoner.

Betraktninger

En bicuspid aortaklaffen er mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Symptomer vanligvis ikke vises hos spedbarn eller barn.