Digidexo.com

Open Heart Surgery Diet

Åpen hjertekirurgi er en invasiv operasjon som krever post-kirurgi livsstil og kosthold endringer. Ditt kosthold spiller en viktig rolle i å opprettholde din generelle hjerte helse og er enda mer viktig i pleie en allerede skadet hjerte. Å gjøre sunn mat valg og spise mindre sunn mat kun i moderate mengder er viktig i healing hjertet ditt og hindre ytterligere komplikasjoner. Du kan nyte en smakfull diett mens du tar vare på hjertet samtidig.

Spise færre av disse

Visse matvarer og ingredienser bør begrenses etter å ha åpen hjertekirurgi. Det er viktig å holde blodårene dine klart, og visse matvarer øke sjansene for blodårene dine blir blokkert. Det første du ønsker å begrense er fettinntaket, særlig mettet fett og transfett. Disse fettsyrene bidra til forhøyet kolesterol nivåer og øke risikoen for fremtidige hjerteproblemer. The Mayo Clinic anbefaler at mindre enn sju prosent av det totale kaloriinntaket per dag består av mettet fett og mindre enn én prosent består av trans fett. Unngå pakket bakevarer, for eksempel donuts og kaker, fordi disse inneholder mye mettet fett. Bytt ut smør og forkorting med trans fett-fri margarin eller olivenolje. Begrense mengden av saus, sjokolade, potetgull, stekt mat og kremete sauser du spiser. I tillegg være oppmerksom på å spise for mange høy-protein matvarer som også inneholder mye fett; pølser, lever, helmelk, lunsj kjøtt, bacon og pølser bør spises med måte.

Vær forsiktig med mengden salt (natrium) du forbruker. Natrium kan øke blodtrykket, som setter deg i større risiko for hjerte-og karsykdommer. Legen din sannsynligvis vil informere deg den maksimale mengden av natrium du har lov til å konsumere per dag, vanligvis ikke mer enn 2000 mg. Husk at mange av de produktene du spiser inneholder natrium, og du sannsynligvis ikke klar over at de gjør. Hermetikk og bearbeidet mat er generelt høy i natrium. Unngå hermetisert supper og grønnsaker samt frosne måltider. Noen av disse matvarene ikke tilbyr en lav-natrium versjon, men vær forsiktig at natrium summen som ligger i disse mat ikke sette deg over din daglige grensen.

The Mayo Clinic antyder andre matvarer som du bør unngå eller begrense i kosten for å opprettholde et sunt hjerte, for eksempel kjeks, egg nudler, buttered popcorn, granola barer og paier.

Spis flere av disse

Akkurat som noen matvarer er bra for hjertet ditt, det er andre som er ganske gunstig å opprettholde et sunt hjerte etter operasjonen. The American Heart Association anbefaler å velge matvarer lav i fett, kolesterol og salt for å forhindre fremtidig skade på hjertet. Frukt og grønnsaker er ideelle valg for en hjerte-sunt kosthold etter åpen hjertekirurgi fordi de er Bountiful på vitaminer og mineraler, har lavt kalori verdier og er ofte høy i fiber. Ferske frukter og grønnsaker er også de beste valgene fordi de inneholder ikke tilsatt salt eller sukker. Hermetikk og frosne grønnsaker er akseptabelt så lenge de inneholder ingen eller lite natrium.

I tillegg, helkornprodukter er gunstig for hjertet ditt. De inneholder store mengder fiber og andre viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler som bidrar til å opprettholde blodtrykket og et sunt hjerte. Fullkorn pasta, brød og mel er alle gode valg for å administrere kosthold etter åpen hjertekirurgi. Linfrø er en annen god kilde til fullkorn, fordi det bidrar til å senke kolesterolet. Linfrø kan males opp og lagt til en rekke matvarer, som for eksempel havregryn og yoghurt.

Advarsel

Det er viktig å sjekke med legen din for spesifikke diett krav skreddersydd til dine individuelle hjerte-helsemessige behov.