Digidexo.com

Tegn og symptomer på patent foramen ovale

Tegn og symptomer på patent foramen ovale


Et patent foramen ovale (PFO) er en medfødt (tilstede ved fødselen) hjertefeil. Det oppstår når hullet mellom de to øverste hjertekamrene, som vanligvis stenger kort tid etter fødselen, aldri fullt lukkes. Mange ganger barn eller voksne med denne hjertefeil aldri har noen symptomer og leve livet har ingen problemer. Det kan imidlertid være noen varselsignaler som utvikler.

Cyanose

Noen barn eller voksne med PFO vil oppleve et blålig skjær i huden. Dette er forårsaket av en mangel på oksygenrikt blod som pumpes gjennom kroppen. Den blå hud vil vanligvis tilstede i lepper, fingre, tær eller på undersiden av føttene eller i håndflater. Den cyanose ofte oppstår når personen stammer seg for eksempel under en hostende spell eller avføring.

Stroke

The Cleveland Clinic rapporterer at noen ganger en PFO er aldri diagnostisert før personen med denne defekten får slag. Ofte oppstår det slag etter at en blodpropp som normalt ville bli stoppet har arbeidet seg gjennom hull i de øvre kamre, og har kommet inn i hjernen, hvor det bevirker at slag.

Trykkfallsyke

En person med PFO kan være en større risiko for trykkfallssyke. Trykkfallsyke er en tilstand som rammer mange dypvannsdykkere. Jonathan D. Marmur, MD, FACC, rapporterer FRCP at dykkersyke oppstår når en del av blod bærer inerte gasser (nitrogen helium) unnlater å passere gjennom lungene. Hvis en person har en PFO, vil gassen laden blod passere gjennom PFO og vil potensielt føre til store bobler å danne i blodet forårsaker trykkfallsyke.

Down syndrom

Mange ganger folk som har Downs syndrom har også flere hjertesykdommer. PFO har vært kjent for å være en vanlig forekomst hos pasienter mange Downs syndrom. Faktisk, Jonathan D. Marmur, MD, FACC, FRCP rapporterer at PFO er er den vanligste hjertefeil hos pasienter Downs syndrom. Mange ganger denne tilstanden vil bli oppdaget tidlig og reparert.

Migrene

Migrene hodepine er vanlig hos pasienter som lider av PFO. Ifølge Pranathi Kondapaneni, MD, er det MPH en sterk sammenheng mellom migrene og PFO. Faktisk har noen folk selv hadde en avslutning av migrene når PFO ble stengt. Selv om dette er fortsatt noe kontroversielt, det har skapt mange flere studier om emnet.