Digidexo.com

Fordeler med Antioksidanter

Antioksidanter - de frie radikaler bekjempelse enzymer forbundet med ulike frukter og grønnsaker - tilbyr en rekke fordeler som spenner fra sykdomsforebygging å reversere effektene av aldring. De kan brukes i en rekke næringsmidler og produkter som fremmer antioksidanter, så vel som i kosttilskudd.

Anti-Aging

Vitamin C er et vannløselig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler generelt produsert av hudskader fra forurensning eller solens UV-stråler. I tillegg bidrar vitamin C kroppen produsere kollagen, som er ansvarlig for å holde cellene sammen.

Disease Prevention

Antioksidanter som vitamin E og beta-karoten har vist seg å være effektiv i å øke kardiovaskulær helse og forebygge både hjertesykdommer og visse typer kreft. Nærmere bestemt, vitamin E beskytter hjertet og lungene så vel som bremser kroppens aldringsprosessen.

Kolesterol

Polyfenoler - sterke antioksidanter som finnes i frukter som granat - har vist seg å redusere mengden av LDL-kolesterol i kroppen. Polyfenoler er fettløselige, og derfor har en tendens til å nøytralisere fettinnhold og hjelper kroppen å kvitte seg med "dårlig" fett som tetter blodårene.

Energi

Antioksidanter hjelper kroppen til å fungere bedre, med mer energi. Spesielt er antioksidanter i acai bær fremmet som en energiforsterker.

Depresjon

Antioksidanter som finnes i omega-3 fettsyrer bidra til å lindre depresjon. Når deler av kroppen viser tegn på betennelse forårsaket av hormonvariasjoner, depresjon, sprøtt hår og negler eller en manglende evne til å konsentrere seg kan forekomme. Omega-3 fettsyrer som finnes i nøtter, kan fisk eller linfrø øke hormonproduksjonen og lindre disse symptomene.