Digidexo.com

Hvilke funksjoner av koenzymer?

Hvilke funksjoner av koenzymer?


Enzymer er essensielle proteiner som er ansvarlige for en rekke reaksjoner i organismer. Men de fungerer ikke alene. Non-protein molekyler som kalles koenzymer hjelpemiddel i enzymer »jobber. Koenzymer er ofte bruken av vitaminer og er mye mindre sammenlignet med enzymet i seg selv, men ikke mindre viktig. Fra påskynde fordøyelsen til å sikre nøyaktig DNA replikasjon, koenzymer er en essensiell del av enhver biologisk system.

Energiproduksjon

En primære funksjon av koenzymer er å hjelpe til med produksjon av energi. Spesielt er koenzym ATP en stor aktør i å flytte energi i cellen. ATP struktur har tre fosfatgrupper, og når den siste er spaltet av under en prosess som er kjent som hydrolyse, frigjøres energi. ATP er stadig resirkulert, plukke opp flere fosfatgrupper som deretter brutt av igjen, påfyll av cellulær energi.

Overføre Grupper

Koenzymer også hjelpe til å overføre visse grupper av atomer fra et molekyl til et annet. For eksempel, hydrogenoverføring, bevegelsen av hydrogenatomer fra en del av en celle eller organeller til en annen, er viktig for mange prosesser, herunder gjengivelse av ATP-molekyler. Den koenzym NADH særlig er viktig i denne fremgangsmåten. Når en prosess som kalles oksidativ fosforylering begynner i en celle, transporterer fire hydrogenatomer fra en del av de mitrochondria til det neste koenzym NADH, hopp-starter prosessen med oppdatering av en cellens ATP-forsyninger.

Redoksreaksjoner

En annen hovedfunksjon for koenzymer er til hjelp i tap eller vinning av elektroner i redoksreaksjoner. Under oksidering, et molekyl eller atom mister elektroner. Reduksjon oppstår når en molekyl eller atom gevinster elektroner. Oksidativ fosforylering er også et godt eksempel på redoks så vel som en illustrasjon av hvordan koenzymer arbeide i tandem. For NADH til å være i stand til å transportere de hydrogenatomer, donerer koenzym to elektroner til koenzym Q. NADH blir da NAD +, inn i en oksidert tilstand, fordi det har mistet elektroner.

Antioksidanter

Fordi mange koenzymer er i stand til å fange opp elektroner, har de ofte fungere som antioksidanter. Ubundne elektroner, også kjent som frie radikaler, kan skade cellene, DNA-skade og til og med fører til celledød. Antioksidanter er i stand til å binde frie radikaler, forebygge slike skader oppstår. Visse koenzymer som Q10, er også brukt som medisinske intervensjoner. Etter hjerteproblemer som et hjerteinfarkt eller hjertesvikt, kan Q10 brukes til å begrense skader fra frie radikaler, mens vev av hjertet er healing.