Digidexo.com

EKG Wave & Heart Disease

EKG eller EKG er et akronym for elektrokardiogram. Et elektrokardiogram er en medisinsk test som overvåker hjertets elektriske aktivitet, kartlegge hvert hjerteslag som en toppet linje. Ved å overvåke de bølger på EKG, inkludert utseendet av bølgene, vil en lege eller hjertespesialist være i stand til å diagnostisere mulige hjerte sykdommer.

Betydning

En EKG kartene hjertets elektriske aktivitet i form av kraftig toppet bølger. De separate bølger og poeng på EKG er tilkjenne med ulike bokstavnavn for å skille hver bølge. Bølgetoppene P, R og T er topp-Peaking bølger, mens Q og S bølger peak nedover. R-bølgen, også kjent som ORS kompleks, måler aktiviteten av elektriske impulser som passerer gjennom det høyre og venstre ventrikkel. P bølgen viser elektrisk bevegelse i høyre og venstre atrium. T-bølgen har betydning for repolarisering av ventriklene.

Process

For å diagnostisere en bestemt hjertesykdom, må en medisinsk faglig først få den EKG lesing og ser på bølgene på EKG-rapporten. For å få et EKG, vil en pasient bli hekta opp til 12 potensielle kunder, eller ledninger som er lagt inn på ben, armer og bryst med hud lim. En EKG-rapporten krever bare at en pasient ligge helt i ro i noen få sekunder. En EKG kan foreta en pasient føler flau eller opprette en minimal mengde av smerte fra fjerning av klebrige fører ved utgangen av EKG-test.

Resultater

Resultatet vil bli brukt for å bestemme om det har vært skade på hjertet, for eksempel blokker i hjerteklaffene og fartøy i hjertemuskelen. En EKG viser også problemer med størrelse og posisjon av hjertekamrene. Resultatene viser også hjertets tempo og hvis de enkelte hjerteslag er normal. Resultatene blir også brukt til å vise hvordan hjertet reagerer på hjerte medisiner og enheter som pacemakere.

Mulige sykdommer

Sykdommene diagnostiserbare ved å observere en EKG inkluderer hvorvidt pasienten har lidd et hjerteinfarkt, atrieflimmer, og de to formene for CAD eller koronarsykdom. CAD presenterer henholdsvis én hjerteblokk eller gren blokker. Disse sykdommene hvert show distinkt forskjellige misdannelser på sine EKG takutstikk, noe som gjør dem synlige og diagnostiserbare.

Betraktninger

Etter en hjertesykdom har blitt diagnostisert med en EKG-rapport, og behandlingen er blitt utført, vil en annen EKG være nødvendig for å bestemme effekten av behandling og fremdrift av hjertesykdom.